- Livni er Israels håp

Et 20-talls israelske ungdommer danser og roper at folk må stemme på Israels Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASHKELON (Dagbladet.no): En stor, åpen lastebil dekket med Tzipi Livni- og Kadima-plakater ruller inn foran det største kjøpesenteret i den sørlige byen Ashkelon. Fire personbiler kjører kjapt opp ved siden. Et tjuetalls ungdommer springer ut av bilene og hopper opp på lasteplanet. De danser, smiler og danser enda mer.

Rundt dem henger plakater av Kadima-leder Tzipi Livni. Plakaten er i samme farger som den som ble brukt av USAs president Barack Obama under hans valgkamp. Nå er det israelske Livni som skal være Israels håp.

«Vi har valgt håp. Ungdommen støtter Tzipi Livni», står det på hebraisk på plakaten. I tillegg til plakater på engelsk: «Believni», med et bilde av en tenkende Livni, som ser opp i lufta med sine blåe øyne.

Vil nå Israels ungeDet er en dag igjen til Israels befolkning skal til valgurnene. Over hele Israel kjøres nå valgkampanjene for fullt for å få inn ekstra stemmer. Ifølge meningsmålinger, er hele 20 prosent av israelerne usikre på hvem de skal velge. Derfor er innspurten veldig viktig.

- Vi er alle fra Haifa, men kjører rundt i alle byene i Israel for å skaffe stemmer, og vi håper at ungdommen vil følge oss, sier en jente som ikke ønsker å gi navnet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer