IS-kvinnen i retten

- Livredd etter at gutt døde

Hevder ektemannen slo gutt på 18 måneder.

I RETTEN: Den 30-årige kvinnen stiller i retten med forsvarer Nils Christian Nordhus. Tegning: Esther Bjørneboe / NRK
I RETTEN: Den 30-årige kvinnen stiller i retten med forsvarer Nils Christian Nordhus. Tegning: Esther Bjørneboe / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo tingrett forklarer den terrortiltalte 30-årige kvinnen seg om ekteskapet med den nå avdøde Skiens-mannen og fremmedkrigeren Bastian Vasquez. Hun legger fram sin versjon av hva hun mener skjedde da den lille stesønnen hans døde i Syria.

Dette dødsfallet er under etterforskning, da norsk politi mener Vasquez tok livet av gutten.

Den norske gutten på 18 måneder var sønn av Vasquez' andre kone, Syria-fareren Aisha Shezadi, og en profilert norsk islamist.

Shezadi kom til Syria i august 2014, etter å ha giftet seg med Vasquez på forhånd. Hun og sønnen flyttet inn med den nye ektemannen og den tiltalte kvinnen i byen Shaddadi.

- Så ham løpe

30-åringen forklarer at hun nettopp hadde nedkommet med sin og Vasquez' sønn med keisersnitt, og var sengeliggende. Vasquez skulle skifte bleie på stesønnen i et annet rom.

- Han gråt igjen. Plutselig stoppet han. Aisha var på kjøkkenet og lagde mat til ham [Vasquez], jeg lå i senga og kunne ikke bevege meg på grunn av operasjonen. Jeg så ham løpe ut av rommet med gutten, forteller kvinnen gråtkvalt.

Hun beskriver videre en kaotisk situasjon, der guttens mor prøvde å gjenopplive ham, mens Vasquez prøvde å få tak i en bil som kunne kjøre barnet til sykehuset. Men gutten døde altså.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer