Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Livredd for at han skulle voldta meg

Kvinnen (21) snakket med KrF-politiker Helge Kindervåg over en kaffekopp da han plutselig gikk over streken. Hun forteller at han plutselig førte hendene sine under BH-en hennes og befølte brystene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HÅ (Dagbladet): - Jeg var fanget i et hjørne og livredd for at han skulle voldta meg, sier kvinnen til Dagbladet.

Etter at Kindervåg-familien over to sider i Se og Hør avfeier episoden som en uskyldig fleip, står kvinnen for første gang fram.

Hun vil gi sin versjon av det som skjedde da KrF-politikeren fra Hå begikk handlingen som førte til politianmeldelse og påtaleunnlatelse, som er konstatering av et straffbart forhold uten at det tas ut tiltale.

- Det var verken vennskapelig eller humoristisk da jeg ble grovt klådd på under klærne mot min vilje, midt på dagen på min «trygge» arbeidsplass, sier tobarnsmoren som i dag er 23 år.

Helge Kindervåg stakk ofte innom arbeidsplassen hennes for en kaffekopp og småprat. Den aktuelle mandagen for snart to år siden var hun aleine på jobb.

Som en evighet

Hun fikk sjokk og ble helt paralysert da Kindervåg plutselig hadde hendene sine under blusen hennes.

- Jeg prøvde å ta hendene hans bort, men det hjalp ikke. Jeg kunne ikke skrike eller rømme, ingen ville ha hørt meg. Derfor prøvde jeg å beholde roen. Det føltes som en evighet før han slapp taket, sier kvinnen, som følte det slik at Kindervåg ønsket å gå enda lengre.

Hun reagerer sterkt på at hendelsen nå blir bagatellisert og karakterisert som noe som skjer hundrevis av ganger på byen hver helg.

- Handlingen var en stygg krenkelse av meg. Jeg var på arbeid, og trodde jeg kunne være trygg. Jeg håper ingen kvinner aksepterer å bli behandlet på en så nedverdigende måte.

Sa aldri unnskyld

Hå-kvinnen var 21 år, samboer og allerede mor til ett barn da den da 44 år gamle Krf-politikeren befølte henne. Hun var ung og nyetablert, han kunne ha vært hennes far og skulle ha livsvisdom og erfaring. Da Kindervåg gikk fra arbeidsstedet sa han «takk», og ba henne ikke si noe til samboeren.

Kvinnen var oppskaket og varslet mannen sin, som straks kjørte hjem til Kindervåg. Krf-politikeren beklaget seg, og oppsøkte også samme dag kvinnens mann på deres bolig.

- Men han har aldri, aldri sagt unnskyld til meg, slik han har hevdet i utallige intervjuer. En unnskyldning hjelper heller ikke, sier hun.

Dobbeltmoral i KrF

Etter det som skjedde på kontoret, gikk det lenge før kvinnen våget å være aleine på jobb. Hun og samboeren diskuterte anmeldelse, men tida gikk og de fryktet at saken bare ville bli henlagt hos politiet. En slik «seier» ønsket de ikke å gi til Kindervåg.

Men begeret rant over da Helge Kindervåg sto fram i alle medier og forsvarte voldtektsanmeldte Jan Birger Medhaug (Krf).

- Jeg ble provosert. Da jeg så Kindervåg på TV, følte jeg det som et personlig angrep på meg. Denne mannen hadde trakassert meg på det mest intime, tok han ikke det på alvor?

Anmeldelsen var min måte å få alvoret til å gå opp for Kindervåg på. Jeg ville også avverge at han gjorde det samme mot andre kvinner. Jeg vet ikke om han ennå forstår hvor grensa går, sier kvinnen.

Til Se og Hør denne uken sier Kindervåg at han bare er en munter fyr som lager moro fra morgen til kveld og vil være venn med alle. - Nå har jeg lært at det å være utadvendt kan straffe seg hardt, sier Helge Kindervåg til bladet.

I dag hilser ikke kvinnen og hennes mann på Helge Kindervåg når de tilfeldig møtes. Kindervåg er lokalpolitiker for KrF og går på bedehuset. Den andre familien føler at dobbeltmoral herjer i det kristelige partiet.

- De kristne kan visst begå urett, tilgi og glemme. Vi må bære på ydmykelsen i all tid, sier ekteparet til Dagbladet.

KRENKET: - Jeg var livredd da KrF-politiker Helge Kindervåg plutselig sto bak meg og førte hendene sine under blusen min. Jeg var aleine på jobb og fryktet at jeg skulle bli voldtatt. Han krenket meg dypt, og jeg reagerer sterkt på at han nå prøver å bagatellisere hele episoden og så fort blir tatt inn i varmen i Kristelig Folkeparti igjen, sier Hå-kvinnen (23) til Dagbladet.