Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livredd for kongerollen

Prins Charles er livredd for å mislykkes som konge. - Jeg frykter at jeg vil svikte folk, skriver tronarvingen i flere brev til en slektning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske kongehuset er anklaget for å være følelsesløse og kalde. Avsløringen av Prins Charles' frykt for kongerollen kommer gjennom flere brev til en ukjent slektning som avisa The Mirror har fått tak i.

- Noen ganger er jeg skrekkslagen over forventningene folk har til meg, og det enorme ansvaret som hviler på meg. Noen ganger føler jeg at jeg kommer til å svikte folk, uansett hva jeg gjør, skriver Charles i ett av brevene.

Innsikt

Brevene er skrevet mellom 1988 og 1989. Charles har akkurat fylt 40 og ekteskapet med Diana har kollapset. I tillegg har hans nære venn, Major Hugh Lindsay, akkurat omkommet i en ski-ulykke. Brevene viser en mann som ikke er redd for å utrykke følelser. Det avslører også at han har en tendens til å synes synd på seg selv.

- Livet raser altfor fort avgårde, og jeg har aldri nok tid til å treffe de menneskene jeg vil. Noen ganger lurer jeg på hvorfor vi stresser rundt, og hvorfor særlig jeg føler at jeg må løse hele nasjonens problemer alene.

Ny strategi

Det er en nær slektning av prins Charles som har offentliggjort brevene. De har fått stor oppmerksomhet i Storbritannia fordi de tar livet av mange av mytene rundt prinsen og livet med Diana. Slektningen ønsker ikke å stå fram med navn, men det skal være en nær venn av både Charles og Diana, skriver The Mirror

BETENKT: Prins Charles er betenkt over kongerollen, viser nypubliserte brev.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling