Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livredd medtiltalt rømte

En 22 år gammel ranstiltalt mann fra Oslo ble i dag varetektfengslet fordi han skal ha truet en medtiltalt til ikke å møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkkontroll i Oslo tingrett i ettermiddag. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen og begjærte seg selv løslatt i retten.

22-åringen er tiltalt for ran av en McDonalds restaurant ved Rikshospitalet i Oslo. Tre menn maskert med finlandshetter stormet inn i hamburgerrestauranten like før stengetid i april i fjor. Med revolver truet ranerne de ansatte til å legge seg ned på gulvet. De som ikke adlød ordre fikk beskjed om at de ville bli skutt. Ranere fikk med seg rundt 30 000 kroner og stakk av i en stjålet personbil.

Truet til å rane

Etterforskningen viste at en ansatt ved restauranten hadde vært med om ranet fra innsiden. I tillegg ble 22-åringen, som i dag ble varetektsfengslet, utpekt til å være hovedmannen bak selve ranet, selv om han ikke deltok fysisk i det.

Det er en 20-åring som deltok i ranet som fortalte politiet hvem som var sentral planlegger bak ranet. 20-åringen har i avhør lagt alle kortene på bordet, men han hevder at han er blitt presset til å delta i ranet.

Gjemte seg

Da rettssaken mot de fem kom opp for retten i januar i år møtte ikke 20-åringen opp. Han gikk i dekning på ukjent sted i håp om å slippe å vitne mot mannen han tystet på. Årsaken skal være at han var blitt truet av 22-åringen til å trekke sin forklaring. Saken ble berammet på nytt i mai, men også denne gangen uteble 20-åringen.

- Han har i avhør forklart at han ønsker å møte i retten, men at han har gått i dekning hver gang saken kommer opp fordi han er livredd for represalier fra 22-åringen som han tystet på, sier politiadvokat Trine Krok ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Tidligere har politiet i Aftenposten karakterisert 22-åringen som en av de verste kriminelle i Oslo.

To dømt

Ifølge politiet skal 20-åringen allerede ha blitt banket opp minst to ganger siden ranet, og at disse overfallene trolig har sitt utspring i 22-åringens trusler. Derfor kom retten til at det forelå fare for gjentagelse og også fare for bevisforspillelse om 22-åringen ikke ble varetektfengslet.

To av de fem som er tiltalt i forbindelse med ranet er allerede dømt for sine handlinger. De ble dømt til henholdsvis 18 og 19 måneder fengsel.

RANET:</B> Vel 30 000 ble utbyttet da tre maskerte menn truet med å skyte de ansatte på McDonalds ved Rikshospitalet i fjor vår.