Livredd metanol-siktet sjekket seg på sykehuset

Den 45 år gamle mannen som er siktet for å ha omsatt metanolsprit, reiste selv til sykehuset for å sjekke om han var blitt forgiftet. I går døde en kvinne som drakk av spriten. I formiddag ble enda en Oslo-mann pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-mannen (37) ble pågrepet hjemme i formiddag.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet ytterligere én person i saken. Pågripelsen skjedde på bakgrunn av vitneavhør, sier fungerende narkotikasjef ved Oslo politidistrikt, Anne-Karin Hannevold til dagbladet.no.

Politiet mener en 45 år gammel mann, som var gjest ved samme campingplassen, kjøpte dødsspriten. 45-åringen forklarte i avhør seint i går kveld at han selv reiste til sykehuset for å sjekke om han var blitt forgiftet.

Kvinnen døde på Ullevål universitetssykehus i går ettermiddag, og i natt krevde den forgiftede smuglerspriten trolig enda et dødsoffer. En 52 år gammel mann fra Askim døde ved Sykehuset Østfold Fredrikstad.

Han er trolig det fjerde dødsofferet i den omfattende metanol-saken.

Kjenning av avdøde

Legene klarte ikke å redde livet til den 54 år gamle kvinnen som hadde fått i seg metanolsprit på Ramton Camping i Røyken for noen dager siden. Hun døde like før klokka 14.00 i går ettermiddag på Ullevål universitetssykehus.

På bakgrunn av forklaringene til kvinnens samboer ble en 45 år gammel Oslo-mann omtrent samtidig siktet for å ha omsatt smuglersprit. Mannen ble avhørt på politihuset i Oslo seint i går kveld.

Etter det dagbladet.no får opplyst, erkjenner mannen at han har kjøpt fire liter smuglersprit i Oslo. Han erkjenner ikke å ha solgt spriten videre. Den siktede var gjest på campingsplassen i Røyken, og skal ha vært en kjenning av den avdøde kvinnen.

Siktet sendt hjem

Sammen med ni andre personer, deriblant den avdøde kvinnen og hennes samboer, skal han ha ankommet Aker universitetssykehus lørdag kveld på grunn av mistanke om metanolforgiftning.

Mannen ble sendt hjem fra sykehuset etter at legene hadde avkreftet mistanken.

_Jeg hadde med meg spriten på campingplassen, forklarte 45-åringen i avhør seint i går kveld.

Han er foreløpig siktet for ulovlig omsetning av sprit. Fungerende narkotikasjef ved Oslo politidistrikt, Anne-Karin Hannevold, sier politiet tirsdag vil vurdere om siktelsen skal endres eller utvides.

_Vi har tatt beslag i deler av spriten som vi har funnet hos mannen. Denne vil bli testet for å se om det finnes metanol i den, sier Hannevold, som opplyser at mannen ikke har ønsket å få forsvarer.

- Ikke hovedmann

Den siktede 45-åringen blir av politiet ikke beskrevet som noen hovedmann i metanol-saken. Han har allerede oppgitt hvor han har kjøpt spriten. Dermed utelukker ikke politiet flere pågripelse i saken.

Moss politidistrikt samarbeider nå med Oslo-politiet om saken for å finne ut hvor restene av partiet med den livstruende metanolspriten befinner seg.

Politiet i Moss har fortsatt ikke fått bekreftet mistankene om at to menn er døde etter å ha blitt metanolforgiftet:

- Vi venter stadig på obduksjonsrapportene fra Rettsmedisinsk Institutt, opplyser Jon Aga ved Østfold politidistrikt.

De to middelaldrende mennene ble funnet døde i sine hjem omlag 3. og 10. september. Det første dødsfallet ble overhodet ikke koblet til metanol, men det andre inntraff omtrent samtidig med at en kvinne ble bragt til sykehus med sterke smerter. Hjemme hos begge de to mennene ble det funnet dunker med den dødbringende coctailen av vanlig sprit og metanol. Kvinnen som ble bragt til sykehus er fortsatt kritisk syk.

Samarbeider med Moss

Stasjonssjef Jarle Fosser ved Askim politistasjon opplyser til dagbladet.no at de ikke vet hvor smuglerspriten kommer fra.

- Vi har tirsdag morgen startet undersøkelser rundt dødsfallet til 52-åringen. Vi samarbeider med Moss politidistrikt i denne saken, sier Fosser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer