Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livredd Veronica

LILLESTRØM (Dagbladet): Trippeldrapssaken er blitt en rå maktkamp om Per Orderuds sjel: På den ene siden kjemper en sterk kvinne, Veronica Orderud. Mot seg har hun to av Norges fremste forsvarsadvokater, som eventuelt er villige til å gå imot Pers ønsker for å få ham frikjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per og Veronica Orderud fikk noen minutter alene på bakrommet før rettssaken startet i går. De fikk snakket ut om kampen om den videre taktikken. Som Dagbladet avslørte i går, har Per Orderud satt foten ned for at hans forsvarere skal sverte kona Veronica i retten. Men hans forsvarere har sagt at de vil fortsette med å stille de spørsmålene de mener tjener Pers sak.

- Både Per og jeg er i sjokk, sa Veronica til Dagsrevyen i går kveld.

På nåler

Likevel er Pers advokater, etter det Dagbladet erfarer, villige til å gå imot odelsguttens ønsker. Pers forsvarere mener at han kan ha en sjanse til å bli frifunnet dersom det legges opp en strategi der ekteparet ikke blir sett på som en enhet.

Etter det Dagbladet kjenner til, vurderer nå forsvarsadvokatene Harald Stabell og Cato Schiøtz fortløpende om de skal stille vitner spørsmål som kan sette Veronica i et dårlig lys. Ifølge Dagbladets opplysninger er det også svært aktuelt å problematisere dette i den avsluttende prosedyren i slutten av mars.

Dermed sitter Veronica Orderud og hennes forsvarere som på nåler. De vet ikke hvilke spørsmål Pers forsvarere vil stille. De kan ikke annet enn å håpe at de kritiske spørsmålene uteblir.

Selv om Veronica er trygg på at ektemannen ikke vil svikte henne, er hun er livredd for hva hans forsvarere vil gjøre. Hvis de lykkes med å kjøre et løp for hver av ektefellene, frykter hun at juryen kan komme til å dømme henne for trippeldrapet. Også Veronicas advokater frykter en splittelse.

- Vi synes det er riktig for ekteparet med en felles strategi, sier advokat Heidi Ysen.

- Helt uakseptabelt

Forsvarsadvokatene spiller høyt spill i Orderud-saken. I går ble det anstrengte forholdet mellom ekteparets advokater tydelig, da Per og hans forsvarere fikk et eget pauserom uten at Veronica og hennes forsvarere visste om det. Begge leirene kritiserte hverandre i full offentlighet.

Dagbladets oppslag utløste full verbal krig mellom Heidi Ysen og Frode Sulland på den ene siden og Pers forsvarere, Cato Schiøtz og Harald Stabell på den andre. Det skjedde etter at Ysen i går ettermiddag bekreftet Dagbladets opplysninger om at Per ikke vil ofre kona for eventuelt å redde sitt eget skinn.

Schiøtz og Stabell mente at Ysen hadde uttalt seg om et klientforhold hun ikke har noe med.

- Jeg refererte bare det Per hadde sagt til oss og vår klient. Det må vi ha anledning til når vi mener det er i vår klients interesser. Vi følte oss tvunget til det, slik situasjonen hadde utviklet seg, sier Ysen til Dagbladet.

Advokat Stabell reagerer kraftig på Ysens utspill.

- Det er helt uakseptabelt at hun uttaler seg slik om Per, sier Stabell.

- Har ikke sovet

I Dagsrevyen i går kveld utpekte Veronica advokat Stabell som den store stygge ulven i rettsdramaet som nå utspilles for åpen scene på Åråsen stadion. Veronica hevder at Per ikke ønsker det opplegget av forsvaret som Stabell eksponerte onsdag. Gjennom sin eksaminasjon av Pers fetter, Harald Orderud, fikk han fram svært ufordelaktige opplysninger om Veronica.

- Per sa til meg at han ikke hadde sovet natt til i går, og vi har snakket om dette i hele dag. Det er nesten som vi må ha pressekonferanse for å si at vi ikke skal skilles, sier Veronica.

Hun frykter hva som kan skje videre i rettssaken.

Nytt hardkjør

- Jeg har sett vitnelista, og han får jo muligheten til å gjøre som han gjorde i dette tilfellet på nytt, mener hun.

Et hardkjør venter Per når lagmann Odd Jarl Pedersen slår dommerklubba i bordet tirsdag klokka 09.00. Lars Grønnerøds forsvarer, advokat Morten Kjensli, har bedt om å få odelsgutten i vitneboksen på nytt. Dette kan bety en knallhard runde for Per Orderud.

Kjensli kommer til å stille spørsmål om utviklingen i familien etter at Veronica kom til gården som praktikant i 1993. Etter den tid, havnet Per i en bitter konflikt med foreldrene. Spørsmålet er om det skyldtes Veronicas inntreden, eller om det var Pers egen vilje.

UENIGE: Per Kristian Orderuds forsvarere Harald Stabell (t.v.) og Cato Schiøtz utelukker ikke at de vil sverte Veronica i sin taktikk for å få sin klient frikjent.
Hele Norges coronakart