BARNEVERN

Livredde barnevernansatte raser mot politiet: - Er det først når barna mine blir kidnappet at vi skal få hjelp?

Norske barnevernledere er livredde etter årevis med grove trusler. I Tønsberg har barnevernet leid inn den kjente advokaten Carl Bore for å få politiet til å forstå alvoret. 

REDD: - Politiet og norske myndigheter må nå komme på banen. Jeg er redd dette må gå virkelig galt for myndighetene tar problemene på alvor, sier advokat Carl Bore til Dagbladet. Her sammen med en ansatt i barnevernet i Tønsberg (bak glassveggen). Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
REDD: - Politiet og norske myndigheter må nå komme på banen. Jeg er redd dette må gå virkelig galt for myndighetene tar problemene på alvor, sier advokat Carl Bore til Dagbladet. Her sammen med en ansatt i barnevernet i Tønsberg (bak glassveggen). Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/TØNSBERG (Dagbladet): - Vi føler oss så maktesløse, sier den barnevernansatte til Dagbladet.

I Tønsberg har de barnevernansatte blitt utsatt for grove trusler i en årrekke. Det har vært trusler om drap, overgrep og om å kidnappe de barnevernansattes barn. Men på tross av gjentatte anmeldelser føler de seg ikke hørt av politiet.

Nå har Tønsberg barnevern hyret inn den kjente advokaten Carl Bore for å blant annet få politiet til å ta trakasseringene og truslene på alvor.

- Politiet og norske myndigheter må nå komme på banen. Jeg er redd dette må gå virkelig galt for myndighetene tar problemene på alvor, sier advokat Carl Bore til Dagbladet.

Foreslo vektere

Den barnevernansatte sier politiet flere ganger har spurt om hun kan flytte.

- Politiet spurte om kommunen kunne leie inn vektere som kunne følge barna mine til skolen. Men hvorfor er det jeg som skal miste min frihet? Hvorfor får truslene ingen konsekvenser? Skal det skje noe med barna mine før noen reagerer, sier den barnevernansatte til Dagbladet.

Barnevernet i Tønsberg er ikke alene om å føle at politiet ikke tar dem på alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer