Livredde for å bli neste offer

HOLMLIA (Dagbladet): - Jeg skulle egentlig ha gått meg en kveldstur i går. Men jeg torde ikke. Bare tanken på at jeg kan bli hans neste offer fikk meg til å bli inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merethe Skoglund (27) bor i Åsbråten borettslag. I etasjen over bor Anja Pedersen (25). Begge har trivdes til nå. Men serievoldtektsmannen sprer skrekk og avsky.

_Det virkelig jævlige er at han mest sannsynlig er en av oss. Jeg er helt sikker på at han bor i området, sier Anja Pedersen.

De to jentene bor i området hvor den verste voldtekten ble begått. De kjenner offeret og er rystet over volden som er brukt. Samtidig er de forbannet:
- Det er for ille at èn pervers mann skal få dra en hel bydel ned i søla.

Begge jentene har skaffet seg ekstra sikkerhetslenke til inngangsdørene sine. Anja tør nesten ikke åpne døra:

- Hver kveld setter jeg ut en pose kattesand. Før voldtektene gjorde jeg det uten å tenke meg om. Nå går jeg alltid i kjøkkenvinduet og sjekker først.

De to jentene forteller at alle de kjenner i borettslaget har fått angst:

- Stadig flere er redde for å gå på by'n,sier de to.
Jentene synes det er rart at politiet ikke har fakket serievoldtektsmannen:
- Når vi vet at dette har skjedd to ganger før må jo mannen være lokalkjent.
Dersom hun selv skulle bli utsatt for voldsmannen, har Merethe knepene klare: - Det lureste er å rette et slag mot strupehodet. Da knekker han sammen. Er det vanskelig, så skal man slå ham i skrittet eller sparke mot kneskålene.

TØR IKKE GÅ UT: - Hver dag tenker vi på at neste offer kan bli en av oss. Og da kan det hende han dreper, sier Merethe Skoglund (t.v) og Anja Pedersen. Merethes sønn Kim André får ikke lov til å være ute alene lenger.