Livredde naboer prøvde å stanse masseslagsmål

Ungdommene stanset de tre bilene i det rolige nabolaget og stormet ut med jernrør, trestokker og hammere. Livredde naboer forsøkte å stanse det blodige oppgjøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så gjennom stuevinduet at rundt 15 unge menn kom ut av bilene. En gjeng stormet opp til naboen min og gikk løs på den gamle damen. Jeg måtte prøve å stanse dem, forteller den 54 år gamle naboen.

Blodig og skamslått står han øverst i Gøteborggata på Grünerløkka og forteller mens politiet forsøker å roe gemyttene. Flere titalls sjokkerte naboer og forbipasserende strømmet til masseslagsmålet som trolig varte i et drøyt kvarter.

Ble slått ned

- Vi var tre naboer som stilte oss imellom, men vi ble slått rett ned, sier 54-åringen.

Mette Aakerholm (26) fikk sjokk da hun kikket ut av vinduet og så kaoset i bakgården.

- Jeg har aldri hørt maken til leven. Ungdommene sto og slo folk blodige i trappeoppgangen, forteller 26-åringen som er kjent som programleder på TVNorge.

- Det var helt kaos her. Vi kjenner ikke bakgrunnen for masseslagsmålet, men det ser ut til å ha en etnisk opprinnelse. De fleste har pakistansk eller indisk bakgrunn, sier operativ uteleder Snorre Haugen.

En 26-åring ble behandlet og brakt bort med nakkeskader og kuttskader i hodet. Lillebroren hans står med to mobiltelefoner og innkaller slekt og familie. Han har kommet fra gjengslagsmålet uten synlige skader.

- Det var meg de skulle ta for å vise at de er gangstere. De ringte på og gikk løs på mora mi da hun åpnet. Jeg og broren min dyttet dem ut, men de var for mange og reiv oss ned trappa. Der ventet en svær gjeng, forteller 20-åringen.

Epileptisk anfall

Den 55-årige mora fikk epileptisk anfall og ble tatt hånd om av helsepersonell. 20-åringen som ble slått med knyttnever og slagvåpen, lover en grusom hevn hvis mora får varige men etter julingen.

- Du kan skrive at de faen ikke skal bråke med mora vår, raser han og insisterer på at han ikke vet hvorfor ungdomsgjengen ville ta ham.

INNBRAKT AV POLITIET: Da politiet kom i 21-tida var fortsatt 15 personer involvert i slåsskampen. Flere hadde stukket av - deriblant en blodig mann. Vitner utpekte personene som hadde startet bråket, og en håndfull av mennene ble tatt med på kammeret.
KUTT I HODET: En 26-åring ble behandlet og brakt bort med nakkeskader og kuttskader i hodet.