Livredde og maktesløse i Kabul

For en uke siden løp Latif (20) for livet da opprørere angrep Hotell Serena. Selv om han er redd for å bli drept, selger han fortsatt frukt foran hotellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KABUL (Dagbladet.no): Først hører han geværskudd. Så smeller det kraftig to ganger.

Alle i gaten begynner å løpe. Latif kan ikke se dem som skyter. Men han skjønner at noen er i kamp like ved der han står med frukttrallen foran Hotell Serena.

Ansiktsuttrykkene til menneskene som kommer løpende, skremmer Latif. Han må komme seg vekk. Han dytter frukttrallen bortover veien så fort han kan og slutter ikke å løpe før han er hjemme.

Mange fattige blir drept

Latif blir oppspilt når han forteller Dagbladet.no om hvordan han opplevde terrorangrepet mot Serena for en uke siden. Gutter og menn samler seg rundt trallen hans for å høre den dramatiske historien. Det er vanskelig å vite om det er den bitende januarkulden eller Latifs beskrivelse av hvordan han flyktet, som får dem til å skjelve.

Selv om angrepet har gjort dypt inntrykk på Latif, står han foran Hotell Serena også i ettermiddag. Han føler seg maktesløs i forhold den stadig forverrede sikkerhetssituasjonen i Kabul.

- Jeg er redd. Det blir flere og flere bomber, og mange fattige mennesker blir drept. Men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å selge frukt. Det er bare Allah som vet når jeg skal dø, og det er det ingenting jeg kan gjøre noe med. Det eneste jeg vet er at jeg kommer til å dø når tiden er inne, sier Latif.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer