Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livredde pedofile fører loggbok

Norske pedofilidømte er sjokkert og forbannet etter den siste ukas verbale hardkjør - både fra politi og den populistiske høyresida. - Sjøl er jeg vettskremt, sier «Arne» til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener at pedofile etter Baneheia-drapene blir sett på som potensielle drapsmenn, bare på grunn av seksuelle legning. «Arne» har tatt konsekvensen:

- Flere av oss har faktisk begynte å leve som om politiet skulle slå til mot oss når som helst - uten annen mistanke enn at vi er pedofile.

Noterer

- Jeg, og flere av mine venner, har begynt å føre en slags loggbok. Sjøl begynte jeg i slutten av mai.

- Vi noterer fortløpende hvor vi er til enhver tid - for seinere å ha alibi for våre bevegelser. Ser jeg en brannbil i utrykning, noterer jeg gate og tidspunkt. Det samme gjelder politibiler. Møter jeg personer jeg kjenner, skriver jeg det opp på samme måte. Likedan tar jeg vare på datostemplede billetter. Og jeg noterer opp TV-programmer med et kort resymé av innholdet.

Mani

- Dette har faktisk blitt en mani for meg. For det er vel bare pedofile over hele landet politiet kan bringe inn for en alibisjekk etter et drap, uten fnugg av mistanke - bare på grunn av seksuell legning, sier han.

Han er sjøl dømt for pedofili, erkjenner sin legning, men understreker at han er imot enhver form for vold, i alle sammenhenger. Straffen har han sonet.

«Arne» er samtidig forbannet over det han kaller den politiske mobbinga fra Frp's Jan Simonsen og likesinnede, sjøl om han ikke direkte frykter å bli hengt ut med navn og bilde med påfølgende angrep på pedofile.

- Skremmer

- I hvert fall ikke foreløpig, men det skremmer. Simonsens tanker satt i livet ville bare isolere de pedofile ytterligere og skremme dem «under jorda» med de konsekvenser det kan få for de enkeltes psyke og handlingsmønster.

- Når vi har forbrutt oss, må vi ta vår straff. Men de politiske hetserne burde heller se på arbeidet til politi og påtalemyndighet, og konsentrere seg om ettervern og støtte til dømte pedofile.

Fem år gammel sak

- Jeg kan fortelle justispolitikerne at det verserer en pedofilisak i Oslo med et dusin menn involvert. Tiltale ble reist tidlig på høsten i fjor av statsadvokaten. Han sendte saken tilbake til Oslo-politiet med beskjed om at det hastet med å få den for retten. Enkelte av overgrepene gikk helt tilbake til 1996.

- Nå er saken berammet til i februar neste år. Da er det gått fem år siden de første overgrepene mot den mindreårige. Det blir betingede dommer, det, sier «Arne».

- Vi skal straffes som alle andre kriminelle, men vi skal ikke henges ut som en pariakaste i en gitt situasjon, sier «Arne».

REDD: -Jeg er vettskremt etter den siste tidas råkjør mot oss pedofile, sier «Arne»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media