Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livredderne

Uten Leger Uten Grenser ville 90 av 100 barn omkommet i Sierra Leone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dag Tore Stenslands møte med underernærte barn i Sierra Leone ble et strekt møte. Men ikke udelt negativt. Leger Uten Grenser møter daglig syke barn som med enkle midler kan behandles.

Underernæring

Tegnene på underernæring er tydelige i ernæringssenteret som Dag Tore besøkte i Sierra Leone. Huden flasser av, pigmentene i håret forsvinner og barna er så svake at de knapt kan røre seg.

- Immunforsvaret hos disse barna er så nedbrutt at de ligger åpne for alle sykdommer som finnes der nede. Kolera, malaria og tuberkulose er sykdommene som kommer snikende først, skriver Dag Tore Stensland i et brev til Dagbladet.no

Video-dokumentar

Mini-dokumentaren på denne siden, viser Dag Tores møte med barna på ernæringssenteret. Den gir et bilde av en helt annen verden. En verden der det vi i Norge tar for gitt, er totalt fraværende.

Trenger din hjelp

Søndag 22. oktober kan \'vanlige\' nordmenn også være med å hjelpe i årets TV-aksjon. Støtt Leger Uten Grenser når bøssebærerne banker på din dør!

EN ANNEN VERDEN: Jan Tore Stensland møtte en annen verden. På alle mulige måter. Foto: Leger Uten Grenser
EN ANNEN VERDEN: Jan Tore Stensland møtte en annen verden. På alle mulige måter. Foto: Leger Uten Grenser Vis mer
UTSATT OPPVEKST: Underernærte og svake barn blir daglig behandlet av Leger Uten Grenser.