Livsfarlig drikkelek i russetiden

Russen er løs igjen og med russen følger skøyestreker og russeknuter. Men enkelte av oppgavene er direkte livfarlige. Nå tar skolene affære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte russepåfunn er helt uskyldige, men andre kan gå utover både russen selv og andre mennesker. Dagbladet.no har sjekket de offisielle russeknutereglene til flere videregående skoler her i landet. Det fleste oppgavene som russen skal gjennomføre er uskyldig.

Noen oppgaver går ut på å spise og drikke forskjellige ting. Å kysse folk med forskjellige status, som politi, lærere og medruss, er en annen oppgave. Holder russen seg våken i lengre perioder, har sex med en eller flere personer eller bade i sjøen eller elver, så får de også belønning i lua i form av knuter.

Noen av oppgavene kan gå ut over liv og helse og må unngås. Et russestyre har foreslått at man får en knute i russelua om man klatrer opp i toppen av en lyktestolpe. Fallskader kan ta livet av mennesker eller føre til alvorlige hodeskader.

Flere av oppgavene russen skal forsøke å gjennomføre er ikke direkte farlige i seg selv, men kombinasjonen av flere oppgaver kan ta livet av mennesker. Blant annet oppfordres det til å drikke mye alkohol. Om dette kombineres med bading samtidig med lange våkeperioder, blir man så utmattet at man kan kollapse eller drukne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer