Livsfarlig E.coli i krydderblanding

Brukt i produksjon av pepperonipølser, skal ikke ha nådd butikkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Grilstad fabrikker har funnet E.Coli-bakterier av typen O157:H7 i et parti av krydderet «Paprika Rosen» som brukes i selskapets pepperonipølser, skriver Adressa.no. Også denne bakterien kan forårsake alvorlig diaré og livstruende nyresvikt, på samme måte som i E.Coli-tilfellene forårsaket av Gildes produkter.

På vei til butikkene

Grilstad sendte inn krydderprøver til analyse i forbindelse med E.Coli-utbruddet, og fikk altså verst mulig tilbakemelding

- I går kveld fikk vi melding om at det er funnet spor av denne bakterien i et krydder som brukes i en pepperonipølse, sier viseadministrerende direktør Torstein Rønning i Grillstad fabrikker til adressa.no

Det skal ikke være funnet spor av bakterien i selve pepperonipølsene, som umiddelbart ble stoppet, ifølge produsenten før de nådde butikkhyllene.

Destrueres

- Vår oversikt viser nå at alle varer der dette krydderpartiet er brukt ligger på lager hos Grilstad, ingenting er sendt ut til noen kunder. Partiet og krydderet og vil nå bli destruert, sier Rønning.

Ifølge ham brukes krydderblandingen, som kommer fra underleverandøren Ingredia AS, kun hos Grilstad. Ingredia hadde klokka 23 i kveld ikke lagt ut noen informasjon om E.Coli-funnet på sine hjemmeisder.

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet skal ifølge fabrikken ha vært involvert i saken. Heller ikke Mattilsynet hadde informasjon om Grilstads pepperonipølser i sin daglige E.Coli-oppdatering torsdag.