TØRT OG VARMT:  I nasjonalparken utenfor Mildura i Australia kan det bli så varmt som 46 grader. Foto: Trond Viken/UD/SCANPIX/HANDOUT
TØRT OG VARMT: I nasjonalparken utenfor Mildura i Australia kan det bli så varmt som 46 grader. Foto: Trond Viken/UD/SCANPIX/HANDOUTVis mer

Livsfarlig kartfeil fra Apple

Mann satt fast i ingenmannsland i 24 timer etter han fulgte Apple-kart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Apple har tidligere fått massiv kritikk for sitt nye kartsystem, men nå advares det om at systemet også kan være livsfarlig.

I Australia leder kartet folk inn i en brennhet nasjonalpark.

I ingenmannsland En politistasjon i Mildura i Australia har gått ut og advart mot tjenesten, etter at flere folk har kjørt seg bort i den brennhete nasjonalparken Murray-Sunset utenfor byen, skriver The Guardian.

Senest i forrige uke ble en mann sittende fast i ørkenen i 24 timer, etter han fulgte det nye kartsystemet. Grunnen til forvirringen er at byen Mildura er feilplassert på kartet.

Kartet plasserer byen minst 70 kilometer fra der den faktisk er, ifølge politiet.

Flere roter seg bort Byen Mildura har 30.000 innbyggere, og politiet har måttet redde fire personer som prøvde å finne fram til byen. Kartsystemet førte dem langt ute i nasjonalparken.

«Vi er ekstremt bekymret ettersom det ikke er noe vann i nasjonalparken, og temperaturene kan bli så høye som 46 grader, noe som gjør dette til et livsfarlig problem», skriver politiet på sine nettsider.

Egen karttjeneste Etter Apple droppet å ha google maps som ferdiginstallerte applikasjon, og fikk sin egen karttjeneste, har de fått massiv kritikk fra Iphone-, Ipad- og Ipod-brukere.

 SKIVEBOM:  Den lilla nåla viser hvor Mildura egentlig ligger, mens Apples IOS kartsystem sier byen ligger på den røde nåla, midt i nasjonalparken. Foto: Victoria Police.
SKIVEBOM: Den lilla nåla viser hvor Mildura egentlig ligger, mens Apples IOS kartsystem sier byen ligger på den røde nåla, midt i nasjonalparken. Foto: Victoria Police. Vis mer

Det har blitt rapportert om store feil på kartene: Byer er feilplassert, land blir til vann og noen steder er ikke på kartet i det hele tatt.

Apple-toppsjef Tim Cook har tidligere beklaget at karttjenesten ikke fungerer som den skal, men har ifølge The Guardian ikke kommentert Mildura-feilen.

 LAND TIL VANN:  Feilene i Apples nye kart (t.h.) er stedvis svært omfattende. I Bergen er like godt hele Vågen blitt tørt land. Google Maps (t.v.) har imidlertid fått det korrekt. Faksimile: GOOGLE MAPS / APPLE KART
LAND TIL VANN: Feilene i Apples nye kart (t.h.) er stedvis svært omfattende. I Bergen er like godt hele Vågen blitt tørt land. Google Maps (t.v.) har imidlertid fått det korrekt. Faksimile: GOOGLE MAPS / APPLE KART Vis mer