Livsfarlig kjøretabbe kostet svensken 10 000 kroner

27-åringen kjørte lastebil i feil kjøreretning på motorveien.

- REIN FLAKS AT DETTE GIKK BRA: - Jeg var helt sikker på at det kom til å smelle, det var bare rein flaks at dette gikk bra, sier bilisten som varslet politiet. Foto: Privat.
- REIN FLAKS AT DETTE GIKK BRA: - Jeg var helt sikker på at det kom til å smelle, det var bare rein flaks at dette gikk bra, sier bilisten som varslet politiet. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske trailersjåføren. som satte en støkk i flere bilister da han kjørte i feil kjøreretning på motorveien ved Gardermoen i slutten av september, er nå bøtelagt med 10 000 kroner, melder Romerikes Blad.

Dagbladet snakket med mannen som ringte politiet da den livsfarlige kjøringen fant sted.

- Jeg tenkte «jøss, hva er dette», og skjønte fort hva som var på vei til å skje. Så jeg kjørte ut i veiskulderen og ringte politiet, fortalte  Endre Pedersen til Dagbladet.

Pedersen forteller at flere biler bråbremset da de så semitraileren komme kjørende mot dem.

- Jeg var helt sikker på at det kom til å smelle, det var bare rein flaks at dette gikk bra. Det var mye biler på veien, og Gardermoen-bussen kom også, sier han.

Politiet hadde allerede fått flere meldinger fra bekymrede bilister da Pedersen ringte. Pedersen så deretter at trailersjåføren snudde på en rasteplass like før kan kom til E6, men politiet fikk seinere tak i sjåføren.

- Han forklarer at da han ved en feiltakelse havnet på vei opp til terminalen, forsøkte å snu. Det endte med at han snudde på motorveien. Det er utrolig hvordan han fikk det til, og det er utrolig at det gikk bra — denne gangen også. Dette er hårreisende, sa vaktleder Morten Undlien ved Gardermoen politistasjon til Romerikes Blad.