Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livsfarlig kobra tatt etter fem dager på rømmen

Lurte dyrepasserne 60 meter unna. Stor pressekonferanse i New York i kveld.

FORSVANT: Det var en giftkobra i familie med slangen på bildet som forsvant fra Bronx Zoo i New York. Foto: REUTERS / WildlifeDirect / SCANPIX
FORSVANT: Det var en giftkobra i familie med slangen på bildet som forsvant fra Bronx Zoo i New York. Foto: REUTERS / WildlifeDirect / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New Yorks slueste og mest berømte kobra er kommet til rette. Det ble kjent på en storstilt pressekonferanse på Bronx Zoo der tolv(!) av dyrepasserne deltok i kveld.

- Hun er i god behold, kunne dyrehagens direktør Jim Breheny kunngjøre.

Slangen ble til slutt funnet sammenkveilet i et mørkt hjørne av det komplekse reptilhuset, som er fullt av rør, ventilasjonsanlegg og krinker og kroker. Skjulestedet lå utenfor publikumsområdet, omlag 60 meter fra kassen kobraen klarte å rømme fra.

De ansatte i dyrehagen har jobbet hardt for å lokke slangen fram inne i den stengte reptilavdelingen. Lysene ble dempet, lydnivået holdt nede og store mengder treflis med lukten fra mus- og rottebur ble lagt fram, ifølge MSNBC.

For dyrehagen var det ytterst ubehagelige dager mens den rundt 55 centimeter lange egyptiske kobraen var på rømmen. Giften hennes er så sterk at den kan drepe en fullvoksen elefant på tre timer. Kanskje verre: Et menneske dør i løpet av 15 minutter om det får den lammende giften i seg.

- Det var en alvorlig situasjon, sier en lettet Breheny i kveld.

Pressekonferansen ble dekket av et samlet nasjonalt pressekorps og sendt direkte på tv flere steder.

Det var på lørdag det ble oppdaget at slangen var forsvunnet, før den skulle flyttes ut i offentligheten i dyrehagen. Rømningen var toppoppslag i mediene, og en lisssepasning til humorisssster.

Slangens twitterkonto, @BronxZoosCobra, har de siste dagene oppdatert hyppig fra kobraens liv i frihet ved New Yorks landemerker og kjendiser.  «Jeg vil takke de dyra fra filmen «Madagaskar». De var en stor inspirasjon», tvitret reptilet på mandag, før hun blant annet rakk å feste med Charlie Sheen og registrere at menneskene på bakken sett fra toppen av Empire State Buidling «ser ut som mus. Små, deilige, mus».

«Hvis du ser en peanøttpose som på uforklarlig vis beveger seg langs bakken på Yankee Stadium i dag, bare ignorer den. Det er trolig ikkeno», ble kobraens siste oppdatering før den ser ut til å ha vendt tilbake til dyrehagen.

Onde, splittede tunger vil imidlertid allerede ha det til at de hardt pressede dyrepasserne bare har erstattet kobraen med en annen, mens utbryterdronningen fortsatt snoker rundt beina på newyorkerne.

I virkeligheten var det nok aldri fare for at giftslangen, hvis familie er best kjent for å ha tatt livet av Kleopatra, skulle slå seg løs på Manhattan.

- Hun er en tropisk slange. Den kommer ikke til å dra ut i New York. Ikke sjangs, sa eksperten Tim Harrison til ABC News.

Ledelsen ved Bronx Zoo trodde hele tiden at slangen hadde funnet seg et gjemmested i reptilhuset. Nå vurderer de middels kompetente slangevokterne en publikumskonkurranse for å gi navn til kjendiskobraen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media