Livsfarlig lek over E18

På en 50 cm bred betongbjelke balanserer Robert Dragan Luketic (18) mellom liv og død sju meter over E18. - Galskap, mener Norges Cykleforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet av det livsfarlige stuntet er tatt av en kamerat og lagt ut på Roberts egen hjemmeside på Internett. 18-åringen hopper på bakhjulet over den om lag 50 cm brede betongbjelken som går over det østlige utløpet av Festningstunnelen på E18 gjennom Oslo sentrum. Da han er halvveis over bjelken, snur han sykkelen og hopper tilbake, uten å sette ned beina.

- Jeg stoler hundre prosent på meg selv. Så lenge jeg gjør det, er ikke dette farlig, sier Robert Dragan Luketic (18).

Robert er en av rundt 20 som driver aktivt med trail i Norge. Poenget er å forsere hindre med sykkel uten å sette beina på bakken.

- Kontroll

Robert har kappkjørt med rulletrappene på T-banen, syklet på rekkverket over tunnelen under regjeringsbygget og rekkverket på balustraden på Youngstorget i Oslo. Uten et eneste uhell, ifølge ham selv.

- Du er klar over at du setter både ditt eget og andres liv i fare når du balanserer over en trafikkert vei?

- Ja, går det til helvete, er det farlig. Men det gjør det ikke, så lenge jeg har kontroll, sier Robert.

Han advarer likevel andre mot å prøve det samme.

- Dette er ikke noe for nybegynnere, sier han.

Kan straffes

Norges Cykleforbund misliker sterkt stuntene Robert gjør.

- Dette er galskap. Det er godt mulig han har kontroll, men før eller seinere vil det gå galt, sier generalsekretær i Norges Cykleforbund, Heikki Dahle.

Heller ikke politiet i Oslo ser med blide øyne på bildet av sykkelstuntet over E18.

- Den slags dumdristighet vil vi på det sterkeste fraråde. Denne formen for uansvarlighet vil kunne straffes med bøter, sier politiførstebetjent ved Sentrum politistasjon, Åge Nyfløt.

LIVSFARLIG: Her balanserer Robert Dragan Luketic (18) over den ca. 50 cm brede bjelken over utløpet av Festningstunnelen på E18 i Oslo sentrum.