Livsfarlig party-pakke siste doptrend

«Partypakke» kaller narkotikalangerne en eske med amfetamin, ecstasy, hasj og beroligende piller. Den siste doptrenden er å skreddersy rusen for hele festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partypakken kommer gjerne i en fyrstikkeske eller liknende forpakning. I esken har langerne plassert et kvart gram amfetamin, en ecstasytablett, en brukerdose hasj og noen tabletter valium eller rohypnol. Tanken bak pakken er at misbrukerne skal være sikret en rus som varer hele festen, fra vorspiel til nachspiel. Politiet opplyser at pakken koster om lag en tusenlapp.

Et døgn på kjøret

- Dette er en kombinasjonseske der misbrukerne får alt i én pakke. Innholdet skal visstnok være nok til et døgn på kjøret, sier fungerende narkotikasjef, Inge Sundeng, ved Oslo politidistrikt.

Norsk NarkotikapolitisForening (NNPF) omtaler partypakken i sitt tidsskrift. Pakken ble oppdaget og beslaglagt første gang på Quart-festivalen i Kristiansand.

Tidsskriftet beskriver de ulike stoffene og når i løpet av festens gang amfetamin, ecstasy og hasj er tenkt brukt. Til slutt er det igjen en tablett valium, som skal hjelpe rusmisbrukerne til å få sove etter denne intrikate blandingsrusen.

- Galskap

- Dette er nok betraktet som en «hipp» løsning, der du får alt pakket og klart. Det er først og fremst unge mellom 20 og 25 år som er pågrepet med slike pakker, og de tilhører et designer-drugsmiljø. Det er nok en motevariant, dette også, og det er visst noen glupe skaller som synes dette er ålreit, sier Sundeng med tydelig sarkasme.

- Alt dette hver for seg er galt nok, men så skal kroppen få dyttet i seg alt dette på én kveld. Å eksperimentere med ecstacy er galskap i seg selv, sier narkotikasjefen.

- Det finnes en mengde giftstoffer og kjemikalier i disse stoffene, og kroppen må jo gå fullstendig i spinn, sier Sundeng, som har lite til overs for narkolangernes kreativitet.

Satt i system

Det er ikke kjent hvor omfattende fenomenet er, men det skal være gjort en fem- seks beslag i Oslo i tillegg til beslagene på Quart-festivalen.

Det har vært kjent at festivaldeltakerne bruker ulike typer narkotika, men ifølge NNPF har det ikke vært vanlig at langerne har satt misbruksmønsteret i system.