Livsfarlig reklame

BERGEN (Dagbladet): I en krisesituasjon risikerer passasjerer å bli stengt inne i busser med heldekkende reklame, mener veimyndighetene. Foliene med reklame klistres nemlig over vinduene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå blir planene om busser som gigantiske, rullende reklameplakater over hele landet stoppet.

Foreløpig er det bare selskaper i Bergen og Stavanger som har dekket busser med de heldekkende reklamefoliene.

Vegdirektoratet og Gaia Trafikk i Bergen har i flere måneder kranglet om hvorvidt reklamebussene, såkalte brand-busser, kan være farlige eller ikke. Gaia Trafikk har på det sterkeste benektet at reklamefoliene kan representere en fare for passasjerer i en krisesituasjon.

Men Vegdirektoratet mener det stikk motsatte og har nå satt foten ned. Direktoratet pålegger nå Gaia og alle andre selskaper med liknende løsninger om å fjerne reklamefoliene.

Livsfarlige

- Foliene kan være livsfarlige i krisesituasjoner, sier avdelingsingeniør ved Bergen Trafikkstasjon, Robert Nilsen til Dagbladet.

I går ettermiddag hadde Gaia fjernet reklamefoliene på tre av de fem bussene som kjører rundt som rullende reklameplakater. Det er More Group Norge som forsyner busselskapene med den svært iøynefallende reklamen.

Ifølge etableringsdirektør Jon Vigdal i More Group er det bare Gaia og Stavanger og Omegn Trafikkselskap som så langt har pakket busser inn i gigantplakatene. Men ifølge Vigdal er det en rekke busselskaper rundt i Norge som også har ønsket å heldekorere bussene med den inntektsbringende reklamen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer