Norske Karoline i Singapore

Livsfarlig røyk truer storbyen: - Lukter brent

Tirsdag opplevde Karoline Riis Rigault (38) ubehag med å puste. I løpet av de kommende dagene kan situasjonen i Singapore forverres til det livsfarlige.

I RØYK: Skogbranner herjer i Indonesia. Det får også Malaysia og Singapore merke. Foto: Karoline Riis Rigault Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen ble norske Karoline Riis Rigault (38) møtt av røyken som for tiden rammer Singapore. Da slapp hun unna med en ubehagelig opplevelse. I løpet av de kommende dagene er det varslet at luftforurensningen vil nå verdier som er livsfarlige.

Fredag morgen forteller hun at det fortsatt lukter brent i storbyen, og at det er tungt å puste.

Riis Rigault har bodd og jobbet i Singapore i tre år. Vanligvis kan hun se sola, båter og landet på andre siden av sjøen fra der hun bor. Da hun våknet opp tirsdag, kunne hun bare skimte en liten rød prikk.

- Det var som om det var helt tåkelagt. Jeg dro ut for å løpe, men måtte stoppe fordi det var så ubehagelig å puste. Det luktet faktisk brent, forteller 38-åringen til Dagbladet.

Livsfarlig

Årsaken er at skogbranner har herjet i Indonesia i ukevis. En kombinasjon av lite nedbør og vindretning gjør at Malaysia og Singapore blir hardt rammet.

I skrivende stund er verdien av gjennomsnittlig konsentrasjon av fint svevestøv i lufta i løpet av et døgn på omkring 150. I løpet av de kommende dagene er det varslet at verdiene vil øke til opptil 250 i Kuala Lumpur i Malaysia og i Singapore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer