Livsfarlig slankemiddel

Kvinne alvorlig sjuk, politiet advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne i 50-årene ligger alvorlig syk på sykehuset Buskerud etter å ha brukt et ulovlig slankemiddel.

Kvinnen, fra Nedre Buskerud, ble innlagt på fredag. Lørdag ble det kjent at hun hadde benyttet stoffet dinitrofenol som slankemiddel. Politiet advarer nå andre mot å bruke dette stoffet.

- Stoffet kan være dødelig, skriver politiet i en pressemelding.

Etter hva politiet erfarer finnes det heller ingen kur mot stoffet, og det er dette som gjør bruken av dinitrofenol særskilt alvorlig.

- Det finnes ikke medisinsk behandling mot dette stoffet, så de som bruker det må slutte umiddelbart, sier operasjonsleder Ann-Sofi Larsen til Dagbladet.no.

Dinitrofenol omsettes på det illegale markedet, og skal være kjent som prestasjonsfremmende stoff i kroppsbyggermiljøet. Politiet kjenner foreløpig ikke til andre som er forgiftet som følge av inntak av dette stoffet

Ifølge NTB hadde politiet i Drammen i går kveld møter med leger og helsepersonell på sykehuset, og slo deretter full alarm. De vil lete etter hvor stoffet stammer fra eller hvordan det er blitt omsatt.

Dinitrofenol ble lansert som slankemiddel i USA i 1930-årene, men ble forbudt i 1938 etter at det ble kartlagt hvor giftig det var.