Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livsfarlig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens valg i Irak får begrenset mediedekning, både nasjonalt og internasjonalt. Meldinger om angrep og død vil selvsagt komme, men få journalistene tør, vil eller får lov til å bevege seg fritt i Irak. Siden invasjonen i mars 2003 har 62 journalister og medieassistenter blitt drept, og 45 av disse er Iraks egne reportere. Antall døde er fordelt på 14 land. På verdensbasis ble fjoråret et rekordår for drepte journalister med 129 døde.

Ukemagasinet Il Diario sender ingen for å dekke valget i Irak etter at journalisten deres, Enzo Baldoni, ble halshogd av opprørere i august i fjor. Den italienske regjering og etterretningstjeneste fraråder å sette liv på spill for en reportasje. Det president Bush kaller «det store øyeblikket» i Irak, er livsfarlig både for velgere og de som skal dokumentere det som skjer. Tragedien er at journalister ikke oppfattes som nøytrale, men som part i Irak-konflikten. Det var ikke lurt å komme sammen med amerikanske hæravdelinger under invasjonen.