Livsfarlige leger mistet jobben

Nær 90 leger har mistet jobben de siste sju åra på grunn av svært mangelfull innsats for pasientene. I enkelte tilfeller har legene opptrådt direkte livsfarlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1993 har Statens helsetilsyn fratatt 89 leger autorisasjonen til å praktisere som leger. I alle tilfellene fant helsetilsynet det uforsvarlig å la legene behandle pasienter.

Ifølge helsetilsynet var legene enten ruset, sinnslidende, viste grov mangel på faglig innsikt eller drev uforsvarlig legevirksomhet, skriver VG.

Ikke sjokkert

Legeforeningen er ikke sjokkert over det høye antallet leger som har mistet retten til å praktisere. Ifølge VG syns ikke presidenten i Den norske lægeforening, Hans Petter Aarseth, at tallet er spesielt høyt.

- Det betyr i gjennomsnitt at færre enn 15 leger mister lisensen i året. Det er én promille av alle legene i Norge, sier Aarseth til avisa.

Seks i fjor

Bare fra 1996 til 1998 mistet 52 leger jobben. I toppåret 1997 gjennomførte Statens helsetilsyn et klagesaksprosjekt, og 26 leger mistet retten til å praktisere. Nye tall viser at seks leger mistet jobben i fjor.