Livsforsikring også for funksjonshemmede

Oslo (NTB-Astrid Svalastog): 250.000 funksjonshemmede tilknyttet Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) kan fra nyttår tegne alle typer livs-og skadeforsikringer, på lik linje med funksjonsfriske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En historisk dag for mennesker med funksjonshemming og for kronisk syke, sa leder Einfrid Halvorsen i FFO da hun i dag undertegnet avtalen med Storebrand.

Både FFO og Storebrand peker på at denne avtalen, som FFO har jobbet i to år for å komme fram til, er unik også i internasjonal sammenheng.

Forsikringsselskaper har vært skeptiske til å forsikre funksjonshemmede. Ifølge tilbakemeldinger FFO har fått, har mange funksjonshemmede opplevd å ikke få svar på sine søknader. De fleste har imidlertid ikke engang villet søke, fordi de visste hvor vanskelig det var å få livsforsikring.

Omfattende

Medlemmene i FFO får fra nyttår tilgang til en skreddersydd forsikringspakke. Pakken inneholder blant annet gruppelivsforsikring, som gir utbetaling ved død. Her betaler alle samme premie, uansett funksjonshemming og risiko. Utbetalingene er imidlertid differensiert etter alder og helsetilstand.

Den årlige livsforsikringspremien er på rundt 1.200 kroner. Dette ligger godt under gjennomsnittet for tilsvarende livsforsikringer for funksjonsfriske tegnet gjennom organisasjoner, ifølge Halvorsen.

Forsikringspakken omfatter også skadeforsikring som ulykkesforsikring, hjem- og villaforsikring, bilforsikring og reiseforsikring.

Attraktiv gruppe

- Dette er en unik avtale, sa konsernsjef Åge Korsvold i Storebrand.

Han ønsket å avlive myten om at funksjonshemmede er en stor risikogruppe og pekte på at FFOs medlemmer rent forretningsmessig er en stor og attraktiv gruppe for forsikringsselskapet.

- Utfordringen for begge parter nå blir å få avtalen til å fungere over tid, sa Korsvold. Han pekte på at avtalen er et uttrykk for at holdninger forandrer seg, også i forsikringsbransjen.

- Endelig kan funksjonshemmede også få del i sikkerhetsnettet som har vært oss andre til del, sa han.