Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livshjelp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Livshjelputvalget har overrakt sin innstilling. Nå skal innsatsen i form av behandling, pleie og omsorg for uhelbredelig syke og døende trappes opp. Mens debatten om aktiv dødshjelp har pågått med høy lydstyrke i mediene det siste året, forbereder regjeringen en konkret handlingsplan som skal rette oppmerksomheten mot hvordan vi kan bedre forholdene for pasienter i sluttfasen av livet. Utvalget vil styrke dødspleien innen det ordinære helsetilbudet med vekt på regionale kompetansesentra, sengeenheter etter hospice-modellen, avlastningsplasser og forsterket og gratis hjemmehjelp hvis pasienten ønsker å dø hjemme.
  • Forslagene er omfattende, helhetlige og verdimessig solid forankret i det beste vi finner der menneskerettigheter er nedtegnet. Men rettigheter er lite verd hvis ikke det enkelte sykehus og sykehjem makter å omsette den gode vilje i håndfast og forpliktende gjerning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling