Livstegn fra bin Laden

Osama bin Laden har underskrevet et brev, det første livstegnet fra terrorlederen siden desember i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med tre andre al-Qaidaledere har bin Laden skrevet under på en kondolanse over den religiøse lederen Shaikh Hamza, som for kort tid siden døde i den pakistanske byen Karachi.

Brevet finnes på den arabiske nettsiden alneda.com, som ble opprettet for to uker siden. Det er ikke klarlagt hvem som står bak hjemmesiden, eller i hvilket land den er lagt ut, skriver svenske Aftonbladet.

En pakistaner som i går studerte nettstedet, sa at det er nærliggende å tro at den er laget og oppdatert i Afghanistan.

Folk som Dagbladet.no har vært i kontakt med, sier imidlertid at det kan se ut som nettsiden er publisert fra Malaysia.

Tror han lever

De andre som har undertegnet brevet er bin Ladens nærmeste rådgivere; den egyptiske legen Ayman al-Zawahiri og mulla Omar, og Omars nærmeste mann; mulla Mohammad Hassan.

- At de andre har undertegnet kondolansene sammen behøver ikke bety at de er på samme sted, eller at de har noen som helst direkte kontakt med hverandre, kommenterer en analytiker.

Det er heller ikke et bevis for at bin Laden lever. Hans navn kan være satt der for å villede, men en av verdens ledende al-Qaida- og Taliban-kjennere, forfatteren Ahmed Rashid, er skråsikker på at bin Laden er i live.

- Han er nok skjult et eller annet sted i Midtøsten, sier han til Aftonbladet.

  • Russiske kilder sa for noen dager siden at bin Laden er i Pankisi-kløfta, en trang dal i Georgia. For et par dager siden ble det også hevdet at legen al-Zawahiri sitter fengslet i Iran.
UNDERSKRIFT: bin Laden-kjennere sier det er sannsynlig at han fortsatt er i live, etter at hans underskrift ble funnet på et nettsted.