Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livstegn fra fengslede journalister i Tripoli

Også fra den norske fotografen Ammar al-Hamdan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-stasjonen Al Jazeera har fått det første livstegnet fra de fire journalistene som sitter fengslet i Libya.

- Vi sitter alle fire i samme fengsel, vi er ved god helse, og vi blir behandlet bra i fengselet, sa en av de fire, korrespondenten Ahmed Fal, da han ringte Al Jazeeras hovedkontor i Qatar mandag.

Al Jazeera bekrefter at det var Fal som ringte. Samtalen er det første livstegnet stasjonen har fått fra de fire på over tre uker.

Ammar al-Hamdans familie skriver i en melding til NTB at de er svært lettet over å ha fått visshet om at det, situasjonen tatt i betraktning, er bra med Ammar og hans kolleger. Det øker håpet om en snarlig løslatelse.

Norske Ammar al-Hamdan er fotograf for nyhetskanalen Al Jazeera. Han og tre andre journalister ble pågrepet av Gaddafi-vennlige styrker ved byen Zawayiah 7. mars. De har siden sittet fengslet i Libyas hovedstad Tripoli.

Al-Hamdan er norsk statsborger av palestinsk opprinnelse. Han er gift med en norsk journalist. De fengslede kollegene er en tunisier, en mauritanier og en brite.

(NTB)

STØTTEMARKERING: Den norske Al Jazeera-journalisten Ammar al-Hamdan og de andre fengslede journalistene i Tripoli har endelig gitt lyd fra seg. Her fra en støttemarkering i Oslo for Ammar al-Hamdan.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STØTTEMARKERING: Den norske Al Jazeera-journalisten Ammar al-Hamdan og de andre fengslede journalistene i Tripoli har endelig gitt lyd fra seg. Her fra en støttemarkering i Oslo for Ammar al-Hamdan. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media