Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livstid for drap på kosovo-jente

Den amerikanske soldaten som voldtok og drepte ei 11-årig kosovoalbansk jente, ble i dag dømt til livstids fengsel uten mulighet for prøveløslatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mindre enn en times samråd, delte militærdomstolen ut livstidsdommen til sersjant Frank Ronghi (36). 13. januar voldtok og drepte den fredsbevarende soldaten 11 år gamle Merita Shabiu i Kosovo.

- Jeg ber om unnskyldning av hele mitt hjerte. Jeg ber familien om tilgivelse, sa Ronghi i militærretten.

Han erkjente seg skyldig i mord, voldtekt og utukt. Sersjanten ble avslørt av en medsoldat som ble med ham for å skjule liket.

- Jeg har aldri gjort noe ulovlig før, og jeg vet ikke hva som gikk galt den dagen, beklaget Ronghi.

Familien til 11-årige Merita hadde flyktet til Makedonia under Kosovo-krigen. De returnerte etter at Nato-bombingen ble avsluttet, og fredsbevarende styrker ble satt inn for å beskytte dem mot serberne. På morgenen 13. januar i år var hun alene hjemme med sin 14-årige søster og 9-årige bror. Sersjant Runghi kom til bygningen deres på jakt etter en kvinne han hadde flørtet med.

Han overtalte Merita til å bli med i kjelleren.

- Hun ble med fordi hun stolte på ham, sier aktor Alten Gawaltney ifølge nyhetsbyrået AP.

Han misbrukte jenta seksuelt og drepte henne for å få slutt på skrikingen. Runghi gjemte liket og returnerte for å begrave det i snøen på en ås. En mening som han tok med for å hjelpe, rapporterte drapet.

- Ikke bare Merita døde. Vi døde alle, sier mora Remzije.

MISTET DATTERA: Kosovoalbanske Hamdi Shabiu viser fram bildet av liket av dattera som ble mishandlet og drept av den amerikanske soldaten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media