Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Livstid for Irak-kidnapping

Hjalp banden som kidnappet og drepte Margaret Hassan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En domstol i Bagdad har dømt Mustafa Salman til livstid i fengsel for å ha hjulpet banden som kidnappet den irakisk-britiske hjelpearbeideren i oktober 2004, melder Sky News.

Rundt én måned etter kidnappingen ble Margaret Hassan drept av sine kidnappere.

To andre menn, som også sto tiltalt i forbindelse med drapet på hjelpearbeideren, ble ikke funnet skyldige og derfor løslatt.

Margaret Hassan hadde både irakisk og britisk statsborgerskap. Hun var gift med irakeren Tahsin Hassan og bodde i Irak i mange år. Hun ledet hjelpearbeidet til organisasjonen Care helt til banditter bortførte henne.

TV-bilder med en livredd og gråtende Hassan som ba om hjelp vakte sterke følelser i Storbritannia. Det gjorde sterkt inntrykk at en kvinne som har brukt deler av livet sitt på å hjelpe irakerne, ble tatt som gissel.

Margaret Hassans familie har klandret britiske myndigheter for at de ikke gjorde nok for å hindre at hun ble drept. Myndighetenes linje har vært at de «ikke forhandler med terrorister».

BA FOR LIVET: Det hjalp ikke hvor mye den irakisk-britiske hjelpearbeideren Margaret Hassan ba for sitt liv. Foto: Scanpix/AP
BA FOR LIVET: Det hjalp ikke hvor mye den irakisk-britiske hjelpearbeideren Margaret Hassan ba for sitt liv. Foto: Scanpix/AP Vis mer
<B>KIDNAPPET:</B> Margaret Hassan ledet hjelpeorganisasjonen Care til hun ble kidnappet av banditter i Irak i oktober 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling