Livstid for Lindh-morderen

Mijailo Mijailovic er dømt til livstid i fengsel for drapet på Anna Lindh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mijailo Mijailovic ble i dag i tillegg dømt til å betale 50 000 kroner til Lindhs ektemann Bo Holmberg og hennes to sønner.

Ifølge Aftonbladet antas det at Mijailovics advokat Peter Althin kommer til å anke dommen. Mijailovic har innrømmet at han sto bak drapet.

Althin sa i rettsaken at klienten hans var akutt psykotisk da han angrep Lindh med kniv 10. september i fjor.

Mijailovics opplysninger om at han var styrt av en indre stemme tror ikke retten på. I dommen heter det at han har hatt mulighet til å planlegge drapet og at han bevisst overfalt Anna Lindh.

- Han har brukt et livsfarlig våpen. Volden har vært kraftig og knivskadens plassering og størrelse tyder sterkt på at målet har vært å drepe, heter det i dommen.

Dommen falt i Stockholm tingrett 13.30 i dag. Ingen av partene var til stede i salen. En livstidsdom betyr i Sverige rundt 16 år i fengsel.

Mijailo Mijailovic sitter forstatt i varetekt ved Kronobergshäktet nær tinghuset. Her blir han antakelig sittende helt til rettsaken er avsluttet i neste instant. Først da vil han settes i vanlig soning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.