Livstid for Lindh-morderen

Mijailo Mijailovic er dømt til livstid i fengsel for drapet på Anna Lindh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mijailo Mijailovic ble i dag i tillegg dømt til å betale 50 000 kroner til Lindhs ektemann Bo Holmberg og hennes to sønner.

Ifølge Aftonbladet antas det at Mijailovics advokat Peter Althin kommer til å anke dommen. Mijailovic har innrømmet at han sto bak drapet.

Althin sa i rettsaken at klienten hans var akutt psykotisk da han angrep Lindh med kniv 10. september i fjor.

Mijailovics opplysninger om at han var styrt av en indre stemme tror ikke retten på. I dommen heter det at han har hatt mulighet til å planlegge drapet og at han bevisst overfalt Anna Lindh.

- Han har brukt et livsfarlig våpen. Volden har vært kraftig og knivskadens plassering og størrelse tyder sterkt på at målet har vært å drepe, heter det i dommen.

Dommen falt i Stockholm tingrett 13.30 i dag. Ingen av partene var til stede i salen. En livstidsdom betyr i Sverige rundt 16 år i fengsel.

Mijailo Mijailovic sitter forstatt i varetekt ved Kronobergshäktet nær tinghuset. Her blir han antakelig sittende helt til rettsaken er avsluttet i neste instant. Først da vil han settes i vanlig soning.

Rettsaken mot Mijailovic ble avsluttet forrige tirsdag bak lukkede dører, da tingretten avslo en begjæring om ny rettspsykiatrisk undersøkelse. Den første rettspsykiatriske undersøkelsen konkluderte med at Mijailovic ikke har alvorlige psykiske forstyrrelser.

LINDHS GRAV:</B> Barn passerer forbi gravstedet til Anna Lindh.