Livstid for mannen som hengte Lisa Holm

17-år gamle Lisa Holm ble funnet kvalt i juni. I går ble litauiske Nerijus Bilevicius dømt for drapet.

PÅGREPET: Den 35-årige litauiske mannen blir på bildet pågrepet, mistenkt for drapet på Lisa Holm (innfelt) i juni. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet, Expressen
PÅGREPET: Den 35-årige litauiske mannen blir på bildet pågrepet, mistenkt for drapet på Lisa Holm (innfelt) i juni. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet, ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nerijus Bilevicius, 35-åringen som var tiltalt for å ha drept Lisa Holm (17), er i Skaraborgs tingsrätt kjent skyldig og får livstidsdom, melder Expressen/GT.

I tillegg til livstidsdommen er litaueren utvist fra Sverige «for all framtid», og må betale erstatning til Holms familie. Dommen var enstemmig.

Lisa Holm ble funnet død i en redskapsbod i Västergötland 12. juni. Da hadde hun vært savnet i fem dager, etter at hun sist ble sett på kafeen der hun jobbet.

Nekter skyld

Tingsrätten mener Bilevicius, som er gårdsarbeider, lokket henne med til en låve der han drepte henne ved hengning. Deretter ble hun fraktet i bil til funnstedet.

Det er bl.a. DNA fra litaueren på Holms klær, samt vitneforklaringer, som knytter ham til saken. Selv har han hele tida nektet skyld, noe han også gjorde i retten tirsdag.

- Jeg er helt overbevist om at jeg aldri har sett henne før, sa Bilevicius ifølge GT.

Tingretten ikke i tvil

Tingsrätten var på sin side ikke i tvil om at Bilevicius er drapsmannen. De mener de tekniske og taktiske bevisene utelukker at noen andre skulle stå bak.

- Det fins ingen andre, sier rådmannen (fagdommeren) til GT.

Advokat for Bilevicius, Inger Rönnback forteller til samme avis at han skal være fortvilet over dommen.

- Vi skal nå snakke om dommen sammen, sa Rönnback og la til at det enda var for tidlig å si noe om mulighetene til å endre dommen.

Gråt under rettergangen

Bilevicius skal tidligere ha brutt sammen i gråt under sakens rettergang, uten å innrømme straffeskyld, ifølge GT som refererer til prosessfullmektig Tore Brandtler.

I etterkant av rettsaken omtalte Brandtler dommen som velskrevet og tydelig.

- Alt annet hadde vært en overraskelse. Familien var der under rettsaken og forstod raskt at Bilevicius kom til å bli felt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram