Livstid for politidrap

Tony Olsson, Andreas Axelsson og Jackie Arklöv ble i dag dømt til fengsel på livstid for drapene på to politimenn i Malexander i Sverie i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene som er i 20-årene, ble dømt for drap på politimennene Olov Borén og Robert Karlström i Linköpings tingsrätt i fjor. Dagens dom i den høyere rettsinstansen Göta hovrätt bekrefter dommen fra i fjor.

Olsson, Axelsson og Arklöv ble også dømt for ran i Kisa og for mordforsøk på politisjef Kenneht Eklund i forbindelse med biljakten etter ranet, melder Aftonbladet.

Alle de tiltalte krevde full frifinnelse da ankesaken startet 27. mars. Alternativt krevde de tidsbestemte og kortere straffer.

Bevisførselen i Göta hovrätt var den samme som ved rettssaken i forrige instans, men forskjellen denne gangen var at de tre tiltalte var villige til å snakke mer. Axelsson sa plutselig at det var Olsson som først åpnet ilde mot politimennene i Malexander, og Arklöv erkjente for første gang at han faktisk var i Malexander på drapstidspunktet.

Drapene på politimennene ble beskrevet som en ren henrettelse, og fortsatt er det ikke klart hvem av mennene som avfyrte de dødelige skuddene mot ofrenes hoder.

De dømte har ennå ikke avgjort om de vil anke dommen inn for svensk Høyesterett.