- Livstruende for 16-årig skuddoffer

Kan være et tilfeldig offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 16 år gammel beboer ved Hvalstad asylmottak i Asker ble i 08-tida skutt mens han lå og sov inne på rommet sitt. Skuddet, som ble avfyrt utenfra, gikk gjennom veggen og traff gutten i venstre hofte.

- Skadene er livstruende, han er operert og det er stor sannsynlighet for at han vil trenge ytterligere operasjoner, opplyser kriminalsjef Einar Aas ved Asker- og Bærum politidistrikt til Budstikka.no.

Prosjektilet sitter etter operasjonen fortsatt i magen på gutten.

- Tilfeldig

Politiet fikk i morges melding om at det var avfyrt 6-8 skudd fra en skog i nærheten. Funn på stedet tyder på at skuddene stammer fra kan være skutt fra et hus i nærheten.

Ifølge politiet er det brukt jaktammunisjon, og skuddene kan være skutt fra flere hundre meters hold.

Den 16 år gamle somaliske gutten har vært i Norge i bare én måned. Han har bodd på asylmottaket i Asker hele tiden.

- Vi tror det er tilfeldig at akkurat vedkommende har blitt skutt. Han lå og sov i senga si. Om det bevisst er skutt mot bygget, vet vi ikke ennå, sier innsatsleder Thor Arne Bakken til Budstikka.

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Asylmottaket og UD har likevel tatt sine forholdsregler.

Økt vakthold

- Vi har hatt et møte med beboerne på Asylmottaket i dag. De har naturlig nok hatt masse spørsmål. Når du blir skutt på, så er det ikke rart at folk blir bekymret, sier kommunikasjonsrådgiver i UD Åsmund Eide til Dagbladet. Mottaket vil øke bemanningen framover, og de har også leid inn et vaktselskap for å bedre sikkerheten.

- Ungdommene er urolige. Vi trodde aldri at dette kunne skje her, sier Ahmed Bozgyl leder for Hero Norge som har ansvaret for driften av asylmottaket til Dagbladet.no.

Han forteller at de ansatte ved mottaket hørte skuddene med en gang.

- De løp til blokka med en gang, og fant personen som er truffet. Det bidro til at han fikk hjelp med en gang, sier Bozgyl.

Holder døra stengt

Kristina Gaber (57) bor i Furubakken like ovenfor asylmottaket. En beredskapstropp fra politiet gikk i morges gjennom hele huset hennes for.

- Livstruende for 16-årig skuddoffer

- Jeg leier ut en leilighet i overetasjen. Politiet låste seg inn i leiligheten og gikk gjennom hele huset mitt, forteller Gaber som beskriver episoden som svært skremmende.

- Jeg holder døren stengt inntil videre. Vi vet jo ikke om gjerningsmannen er i en hage i nabolaget fortsatt, sier hun.

FLERE SKUDD: Asylmottaket på Hvalstad i Asker ble truffet av flere skudd. Ett av prosjektilene gikk gjennom veggen, over ei trapp, gjennom en dør før det endte i et skap på den andre siden av bygget.