Livstruende for jente (16) etter kollisjon med elg

To omkom i Hedmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er livstruende for en 16 år gammel jente etter ulykken der to andre mistet livet i kollisjon med en elg i Hedmark natt til fredag.

Det var fire yngre personer som var involvert i ulykken. To av dem omkom på stedet, mens to ble skadd. Den ene skadde, en 18 år gammel mann, slapp fra ulykken med lettere skader.

- Vi snakker om personer i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene, sier fungerende politistasjonssjef Ole Osgjelten ved Elverum politistasjon.

Alle fire er fra Hedmark. Det er to jenter fra Elverum og en gutt fra Hamar. Politiet ville fredag ettermiddag ikke gå ut med nærmere opplysninger om den siste personen fordi de pårørende ennå ikke var varslet.

Osgjelten beskriver hendelsen som særdeles tragisk.

- Vi snakker om yngre personer, og alle vet hva det setter i sving av følelser, sier han.

Rett strekning Den voldsomme ulykken skjedde da personbilen de fire satt i kjørte på en elg på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune i Hedmark natt til fredag. Bilen kjørte deretter utfor veien og inn i et tre.

Ulykken skjedde på en rett strekning. Sommernatten var lys, og ulykken skjedde på et sted hvor man har god oversikt, ifølge Osgjelten.

- Det var glimrende forhold. Det er ikke noe på stedet som skulle tilsi en sånn ulykke, sier han.

Før ambulanse og politi kom til stedet, greide en av de overlevende i bilen å ta seg ut på egen hånd. Den andre måtte tas ut av ambulansepersonell og brannvesen. Jenta med livstruende skader ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo.

- Den andre ble først sendt til sykehus i Hamar, men ble siden sendt videre til Ullevål, sier Osgjelten til NTB.

Vitner slukket brann Osgjelten opplyser videre at politiet fikk melding om ulykken umiddelbart etter at den skjedde.

- Ulykken ble varslet av noen som satt i en bil som akkurat var blitt forbikjørt av ulykkesbilen, forteller han.

Personene i denne bilen fikk avverget at en gryende brann i vraket utviklet seg. Politiet berømmer dem for innsatsen.

- Bilen begynte å brenne, og de første som kom til stedet, var med på å avverge en brann som kunne forverret situasjonen. Så all ros til vitnene, de gjorde en fenomenal jobb, sier Osgjelten.

Årsaken ikke kjent Elgen døde i påkjørselen, som skjedde sju-åtte kilometer øst for Elverum på veien til Trysil.

Vegvesenets ulykkesgruppe arbeidet fredag morgen på stedet sammen med politiets etterforskere. Riksvei 25 ble stengt forbi ulykkesstedet, men er nå åpnet for trafikk igjen.

Politiet kan ennå ikke si noe om årsaken til ulykken. Det er gjort tekniske undersøkelser på stedet, og vitner og overlevende skal avhøres. Videre etterforskning vil vise om høy fart eller rus kan ha spilt inn, ifølge Osgjelten.

- Det tar nok tid før vi kan få brakt alt på det rene, sier han.

(NTB)

ULYKKE: To personer mistet livet og to andre ble fløyet til sykehus etter at en personbil kjørte på en elg, og deretter utfor veien på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune i Hedmark natt til fredag.
Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix
ULYKKE: To personer mistet livet og to andre ble fløyet til sykehus etter at en personbil kjørte på en elg, og deretter utfor veien på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune i Hedmark natt til fredag. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix Vis mer