Livstruende skadd etter dykkeulykke

Tilstanden forverret for den 47 år gamle dykkeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden var søndag vesentlig forverret for en 47 år gammel dykker som kom til skade under et dykkertrekk i Slemmestad i Buskerud lørdag.

Mannen fikk hjerte- og lungeredning etter at han mistet bevisstheten kort tid etter at han kom opp fra dagens andre dykk. Han ble hentet av et politihelikopter som kom til Ramton Camping i Røyken hvor mellom 30 og 40 dykkere var samlet.

Skadene ble lørdag betegnet som alvorlige, men søndag var tilstanden forverret til kritisk og livstruende, opplyser Ullevål universitetssykehus.

Både erfarne instruktører, personer med noe erfaring og nybegynnere var samlet på campingplassen. 47-åringen var i ferd med å foreta sitt andre dykk for dagen, men avbrøt etter om lag seks minutter da han gikk brått mot overflaten fra 11 meters dybde. Oppe ved overflaten ventet dykkerkameraten som han hadde vært nede i dypet sammen med.

- Da virket alt i orden, men da jeg svømte mot han skjønte jeg at noe var i veien. Han fortalte at han ikke fikk puste i ventilen. Han fikk låne min ventil, men han klarte ikke å puste gjennom den heller. Vi begynte å bevege oss mot land. Da det var ti meter igjen besvimte 47-åringen. Jeg ropte på hjelp og folk strømmet til for å hjelpe, forteller Helge Alm til NRK.

(NTB)

LIVSTRUENDE: Ullevål sykehus melder at tilstanden har forverret seg for den 47 år gamle dykkeren. Foto: Jonny Olsen
LIVSTRUENDE: Ullevål sykehus melder at tilstanden har forverret seg for den 47 år gamle dykkeren. Foto: Jonny Olsen Vis mer
Livstruende skadd etter dykkeulykke