Livstruende skadd etter skyting i Oslo

Oslo (NTB-Wemunn Aabø): En 24 år gammel mann ble livstruende skadd etter at han ble skutt på et utested i Oslo sentrum natt til lørdag. En 20 år gammel mann er pågrepet av politiet, mistenkt for å ha skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge politiet ville 20-åringen inn på utestedet Snorre Compagniet ved 02.00-tiden, men fordi han var beruset ble han avvist av dørvakten. Mannen tok et par steg ut i gaten, trakk fram en pistol fra innsiden av jakken og skjøt to skudd gjennom glassdøren på utestedet.

Førstehjelp

Det ene skuddet traff en 24 år gammel mann, som var tilfeldig gjest på utestedet. Mannen ble truffet i hodet, og falt ned på gulvet. Mina Tornes sto ved inngangsdøren da skuddene smalt.

- Alt skjedde så fort at ingen oppfattet hva som egentlig hadde skjedd. Noen sprang til og ga mannen førstehjelp, mens andre fikk ringt til politiet, forteller hun til NTB.

Selv ble hun truffet i armen av ett av skuddene, men de fysiske skadene er ikke de verste.Sjokket over at noe slikt kunne skje i Norge preger den unge kvinnen. Hun er helt skjelven, og får støtte av sin venn Kåre Horgen.

Etter å ha fyrt av skuddene stakk mannen pistolen inn under jakken igjen, før han jogget av gårde.

Pågrepet

Politiet rykket umiddelbart ut etter at de fikk meldingen om skytingen.

- Den første patruljebilen var i området bare fem minutter etter at vi fikk meldingen, opplyser vaktleder ved Oslopolitiets kriminalvakt, Terje Faråsen, til NTB. Men tjenestemennene gikk ikke inn på utestedet før bevæpnede mannskaper ankom noe senere. Samtidig med at politiet gikk inn, kom også ambulansepersonell som fikk hentet ut den livstruende skadde mannen, og kjørt ham til Ullevål sykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer