Livstruende skadd etter skyting i Oslo

Oslo (NTB-Wemunn Aabø): En 24 år gammel mann ble livstruende skadd etter at han ble skutt på et utested i Oslo sentrum natt til lørdag. En 20 år gammel mann er pågrepet av politiet, mistenkt for å ha skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet ville 20-åringen inn på utestedet Snorre Compagniet ved 02.00-tiden, men fordi han var beruset ble han avvist av dørvakten. Mannen tok et par steg ut i gaten, trakk fram en pistol fra innsiden av jakken og skjøt to skudd gjennom glassdøren på utestedet.

Førstehjelp

Det ene skuddet traff en 24 år gammel mann, som var tilfeldig gjest på utestedet. Mannen ble truffet i hodet, og falt ned på gulvet. Mina Tornes sto ved inngangsdøren da skuddene smalt.

- Alt skjedde så fort at ingen oppfattet hva som egentlig hadde skjedd. Noen sprang til og ga mannen førstehjelp, mens andre fikk ringt til politiet, forteller hun til NTB.

Selv ble hun truffet i armen av ett av skuddene, men de fysiske skadene er ikke de verste.Sjokket over at noe slikt kunne skje i Norge preger den unge kvinnen. Hun er helt skjelven, og får støtte av sin venn Kåre Horgen.

Etter å ha fyrt av skuddene stakk mannen pistolen inn under jakken igjen, før han jogget av gårde.

Pågrepet

Politiet rykket umiddelbart ut etter at de fikk meldingen om skytingen.

- Den første patruljebilen var i området bare fem minutter etter at vi fikk meldingen, opplyser vaktleder ved Oslopolitiets kriminalvakt, Terje Faråsen, til NTB. Men tjenestemennene gikk ikke inn på utestedet før bevæpnede mannskaper ankom noe senere. Samtidig med at politiet gikk inn, kom også ambulansepersonell som fikk hentet ut den livstruende skadde mannen, og kjørt ham til Ullevål sykehus.

Mens bevæpnet politi jaktet på gjerningsmannen, oppdaget plutselig et vitne mannen han så jogge bort fra åstedet. Han tok kontakt med en politipatrulje, og mannen ble pågrepet like foran Stortinget. Stortinget ligger bare et par hundre meter fra utestedet hvor skuddene ble løsnet.

- Det var utvilsomt dette vitnets observasjon som førte til en hurtig pågripelse, sier Faråsen.

Bevæpnet

20-åringen var bevæpnet da han ble pågrepet, men han satte seg ikke til motverge, og pågripelsen foregikk dermed uten dramatikk.

- Han var tydelig beruset da han ble pågrepet, og han ble tatt med til lege for utvidet blodprøve. Den vil både vise hvor ruset han var, og hva han var ruset på, sier Faråsen.

Ved 06.00-tiden natt til lørdag hadde politiet ikke fått avhørt mannen, og Faråsen sier at han neppe blir edru nok til å kunne avhøres før et godt stykke ut på dagen.

Kriminalteknikere jobbet hele natten med å sikre seg spor på åstedet. Blant annet fant teknikerne tomhylsene etter skuddene som ble avfyrt. De kan sammenlignes med våpnet som ble funnet på den pågrepne, og fastslå om kaliberet stemmer.