Livstruende skadd etter slagsmål

BERGEN (Dagbladet): En 46 år gammel mann ligger i koma med livstruende skader på Haukeland sykehus etter et slagsmål natt til tirsdag. En 36 år gammel mann ble varetektsfengslet i Bergen forhørsrett i dag, foreløpig siktet for legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede erkjenner at han har slått 46-åringen, men han forklarer at slaget ikke var spesielt hardt eller konsentrert.

- Provosert

Det var klokka 04.00 natt til tirsdag at den siktede 36-åringen skal ha blitt provosert av 46-åringen på kaféen Peisestuen i Bergen sentrum. 36-åringen har forklart at han ble truet med et helt fotball-lag og at han da reiste seg og svarte at han godt kunne være målvakt. Deretter skal han ha langet ut et slag mot mannens hode for han forlot stedet. Det var mange vitner som oberserverte slagsmålet i Peisestuen. Sju av dem er foreløpig avhørt av politiet.

Det er rapportert fra intensivavdelingen ved Haukeland sykehus at 46-åringen er påført en alvorlig hjerneblødning og at tilstanden kritisk.

I respirator

- Han ligger i respirator. Det er foreløpig noe uklart om de alvorlige skadene er påført av slaget fra den siktede. Vi avventer mer informasjon fra sykehuset. Det gjenstår også mye annet etterforskningsarbeid. Vi har fremdeles fire vitner å avhøre i saken og ønsket derfor å varetektsfengsle den siktede i en uke, sier politiadjutant Rune Malt i Bergen politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

36-åringen ble pågrepet onsdag, og var sterkt preget av den alvorlige siktelsen da han ble ført inn i Bergen forhørsrett i dag.

Advokatfullmektig Jon Håkon Heggdahl ba retten om å løslate 36-åringen, og begrunnet det med at det ikke forelå nærliggende fare for bevisforspillelse, at den siktede har erkjent å ha slått fornærmede og at det er tvil om skadefølgen er kommet etter dette slaget.