FIKK STRØM: En person har fått alvorlige skader etter å ha fått strøm i kroppen i Lodalen-området i Oslo. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
FIKK STRØM: En person har fått alvorlige skader etter å ha fått strøm i kroppen i Lodalen-området i Oslo. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer

Livstruende skadd etter støt fra kjøreledning

Ulykke på NSB-området i Lodalen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En mann er hardt skadet etter en ulykke i Lodalen i Oslo i ett-tiden natt til onsdag. Mannen har fått strøm gjennom kroppen etter å ha vært på området til NSB trafikkservice, sansynligvis etter å ha kommet borti en kjøreledning med en spenning på 16 000 volt.

- Han er alvorlig brannskadd og er innlagt, sier Lennart Kyrdalen ved sentralvakta i Oslo-politiet til Dagbladet i titiden.

I en melding opplyser Ullevål universitetssykehus at mannen har livstruende skader, og at han er under intensivbehandling. Han har skader på flere deler av kroppen, og tilstanden er kritisk.

Mannens identitet er foreløpig ukjent, men politiet antar at han er mellom 20 og 35 år gammel.

- Vi har folk på vei til sykehuset akkurat nå, for å prate med helsepersonell og identifisere ham, sier Kyrdalen.

Ulovlig på området
Politiet sier mannen var ute i ulovlig ærend, men det er ikke nærmere kjent hva vedkommende holdt på med.

- Det var ikke noe lovlig. Vi vet at han har vært på taket av togsettet og fått i seg strøm, sier Kyrdalen.

Preben Colstrup, informasjonssjef i NSB, sier at mannen ikke er ansatt i NSB. Han advarer på det sterkeste mot å ta seg inn på dette området.

- Det er snakk om en uvedkommende som har kommet seg inn på området. Det er et avsperret område, og det er farlig for de som ikke er kjent der, sier informasjonssjefen til Dagbladet.

- Lysglimt
Ulykken skjedde i ett-tida natt til onsdag. Etter det Dagbladet kjenner til, skal personer i området ha hørt et kraftig smell da ulykken skjedde.

- Vedkommende som fant ham, så et lysglimt før han fant mannen. Det er uklart om det var andre personer der, men politiet har ikke observert noen, sier vaktleder Braseth.

Krimteknikere arbeider nå for å sikre spor på stedet.

På NSB-området i Lodalen står mange tog, og området har vært utsatt for taggere ved tidligere anledninger. Politiet sier de foreløpig ikke ønsker å spekulere i hva mannen gjorde på området.