HER ER SKREDKANTEN: Med en lyskaster lyses fjellsiden sør for Kroken skianlegg opp nede fra Tromsdalen. Skredkanten er godt synlig. Foto: Robert K. Karlsen
HER ER SKREDKANTEN: Med en lyskaster lyses fjellsiden sør for Kroken skianlegg opp nede fra Tromsdalen. Skredkanten er godt synlig. Foto: Robert K. KarlsenVis mer

Livstruende skadd kvinne etter skred i Tromsø

Kamerater drev gjenoppliving av skikjører (23) i populært frikjøringsområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 23-årig kvinne ble i kveld tatt av et snøskred ved skianlegget Kroken i Tromsø. Hun er nå fraktet til UNN med kritiske skader.

- Hun ligger her og er under intensiv behandling. Det vil trolig vare til fredag formiddag, sa informasjonsansvarlig Tor Øydvin ved Universitetssykehuset i Tromsø til Dagbladet.no i natt.

Det var en gruppe på sju gikk på ski inn i det rasfarlige området.

- Skredet gikk i et populært frikjøringsområde som går utenfor heisområdet, sier nasjonal beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp Erlend Aarsæter til Dagbladet.no.

Drev gjenoppliving
Politiet ble varslet halv sju. Det var vanskelig å ta seg fram til rasstedet for hjelpemannskapene. Kamerater av kvinnen fikk gravd henne ut av snømassene.

- Det er seks kamerater med personen som ble tatt av skredet. De driver nå gjenoppliving med assistanse per telefon fra AMK-sentralen i Tromsø, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen til Dagbladet.no i halv åtte-tida.

Kvinnen er nå fraktet ned fjellet, men tilstanden er kritisk, ifølge politiet. To redningspersonell på scooter er med dem fra Norsk Folkehjelp.

- Hun har ligget under snøen mellom 20 og 30 minutter, ifølge kameratene, sier operasjonsleder Arne Hågensen til Dagbladet.no.

UTENFOR LØYPEN: Gruppa på sju frikjørere har trolig tatt trekket opp og deretter kjørt ned på sørsiden av anlegget i Kroken nord for Tromsdalen.
UTENFOR LØYPEN: Gruppa på sju frikjørere har trolig tatt trekket opp og deretter kjørt ned på sørsiden av anlegget i Kroken nord for Tromsdalen. Vis mer

Fraktet på pulk
- Det er drevet førsthjelp på jenta hele veien ned fjellet. Hun er fraktet på en pulk nedover, sier Hågensen.

Flere mannskap er på vei til skredområdet, både fra politiet og Norsk Folkehjelp.

Det skal ha gått flere skred i løpet av dagen i området.

- Det har fall mye snø det siste døgnet og det skulle vært innlysende for alle at de skulle holde seg unna, sier stasjonssjefen til Dagbladet.no.

Ifølge et øyenvitne skal raset være omkring 400 meter langt og 150 meter bred, melder Nordlys.no.

Kart: Google maps.
Kart: Google maps. Vis mer