Livstruende skadd kvinne etter skred i Tromsø

Kamerater drev gjenoppliving av skikjører (23) i populært frikjøringsområde.

HER ER SKREDKANTEN: Med en lyskaster lyses fjellsiden sør for Kroken skianlegg opp nede fra Tromsdalen. Skredkanten er godt synlig. Foto: Robert K. Karlsen
HER ER SKREDKANTEN: Med en lyskaster lyses fjellsiden sør for Kroken skianlegg opp nede fra Tromsdalen. Skredkanten er godt synlig. Foto: Robert K. Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 23-årig kvinne ble i kveld tatt av et snøskred ved skianlegget Kroken i Tromsø. Hun er nå fraktet til UNN med kritiske skader.

- Hun ligger her og er under intensiv behandling. Det vil trolig vare til fredag formiddag, sa informasjonsansvarlig Tor Øydvin ved Universitetssykehuset i Tromsø til Dagbladet.no i natt.

Det var en gruppe på sju gikk på ski inn i det rasfarlige området.

- Skredet gikk i et populært frikjøringsområde som går utenfor heisområdet, sier nasjonal beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp Erlend Aarsæter til Dagbladet.no.Drev gjenopplivingPolitiet ble varslet halv sju. Det var vanskelig å ta seg fram til rasstedet for hjelpemannskapene. Kamerater av kvinnen fikk gravd henne ut av snømassene.

- Det er seks kamerater med personen som ble tatt av skredet. De driver nå gjenoppliving med assistanse per telefon fra AMK-sentralen i Tromsø, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen til Dagbladet.no i halv åtte-tida.

Kvinnen er nå fraktet ned fjellet, men tilstanden er kritisk, ifølge politiet. To redningspersonell på scooter er med dem fra Norsk Folkehjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer