Livsvarig for bombing av ambassade

En jury i New York dømte tirsdag saudiaraberen Mohammed Rashid Daoud al-Owali til livsvarig fengsel for hans rolle i angrepet mot USAs Nairobi-ambassade i 1998. Han kunne ha blitt dømt til døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle al-Owali regnes som tilhenger og medarbeider av den beryktede saudiarabiske terroristen Osama bin Laden. al-Owali ble pågrepet i Kenya bare noen timer etter terroraksjonen i Nairobi, og senere utlevert til USA.

Til sammen 253 mennesker mistet livet i bombeaksjonen mot USAs ambassade i den kenyanske hovedstaden 7. august 1998. Samme dag ble 11 mennesker drept i et lignende angrep mot den amerikanske ambassaden i Tanzanias hovedstad Dar-es-Salaam.

Mer enn 4.000 mennesker kom til skade i de to bombeeksplosjonene. al-Owali og tre medtiltalte ble 29. mai i år kjent skyldige i å ha sammensverget seg med Osama bin Laden for å angripe de to ambassadene.

bin Laden oppholder seg trolig i Afghanistan, der talsmenn for det islamistiske Taliban-regimet tidligere har betegnet ham som en velkommen og aktet gjest. USA har utlovet en belønning på 45 millioner kroner for opplysninger som fører til at han blir pågrepet.

(NTB)