Coronaviruset

Livsviktige medisiner coronafriskmeldt

- Veldig gode nyheter.

TRYGT: Ny forskning viser at vanlige medisiner mot høyt blodtrykk og hjertesvikt ikke fører til farligere forløp av coronavirussykdom. Bildet viser måling av blodtrykk og hjertets elektriske aktivitet (EKG) ved St. Olavs Hospital i Trondheim i 2008. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
TRYGT: Ny forskning viser at vanlige medisiner mot høyt blodtrykk og hjertesvikt ikke fører til farligere forløp av coronavirussykdom. Bildet viser måling av blodtrykk og hjertets elektriske aktivitet (EKG) ved St. Olavs Hospital i Trondheim i 2008. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

Tidligere advarsler om at svært vanlige medisiner mot høyt blodtrykk og hjertesvikt kan gjøre covid-19 farligere og mer dødelig, er gjort til skamme i ny forskning.

- Dette er veldig gode nyheter, for det betyr at folk trygt kan bruke blodtrykksmedisiner som før, sier professor i farmakologi ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus, Finn Olav Levy, til Dagbladet.

Levy påpeker at det er kommet fire gode studier på kort tid som alle viser at det ikke er sammenheng mellom såkalte ACE-hemmere og angiotensinreseptorblokkere og alvorligere sykdomsforløp av covid-19.

Sist ut er en fersk studie publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet rett før helga.

Forskerne sammenliknet 1139 voksne personer med påvist coronavirussykdom med 11390 befolkningskontroller.

Covid-19-pasientene var innlagt på sju sykehus i Madrid, mellom 1. mars og 24. mars 2020.

Ingen økt risiko

Forskerne fant ingen økt risiko for sykehusinnleggelse og død som følge av coronavirussykdom ved bruk av ACE-hemmere og angiotensinreseptorblokkere, i studien som er justert for alder, kjønn og risikofaktorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer