Livvakt banket opp rørlegger - prinsesse dømt

Først ble mannen utsatt for grov vold. Så måtte han kysse prinsessens føtter.

LUKSURIØST: Hendelsen skal ha skjedd i prinsessens leilighet, som ligger i den fasjonable gata Avenue Foch, vest i Paris. Foto: NTB Scanpix
LUKSURIØST: Hendelsen skal ha skjedd i prinsessens leilighet, som ligger i den fasjonable gata Avenue Foch, vest i Paris. Foto: NTB ScanpixVis mer

En fransk domstol har dømt Saudi-Arabias prinsesse Hassa bint Salman til ti måneders betinget fengsel for å ha beordret en livvakt til å banke opp en rørlegger. Voldshendelsen fant sted i en luksusbolig i Paris i 2016.

Det var i sommer at episoden for alvor ble kjent for offentligheten. Ryktene rundt prinsessas handlinger begynte da å omtales i media verden over.

Den fornærmede i saken, rørleggeren Ashraf Eid, var innleid for å pusse opp kvinnens leilighet, som ligger i den svært luksuriøse gata Avenue Foch vest i Paris høsten for tre år siden. Rørleggeren har i sine forklaringer til politiet fortalt at livvakten bandt hendene hans sammen, før han ble slått og sparket, og så tvunget til å kysse prinsessas føtter.

Krangel om bilder

Bakteppet for hendelsen skal ha vært at prinsessa mente rørleggeren tok bilder av henne med telefonen. Ifølge den fornærmede skal prinsessa ha ytret følgende da det hele pågikk:

- Drep ham, den hunden, han fortjener ikke å leve.

Bint Salman var som ventet ikke til stede i retten. Hennes advokat, Emmanuel Moyne, forskutterte allerede i sommer at hun ikke ville møte opp. Årsaken er at det er satt ut en internasjonal arrestordre på henne.

Bint Salman nektet også å stille opp på videokonferanse. Advokaten sa i sommer at hele saken er basert på oppspinn, og at arbeideren aldri ble trakassert av henne.

- Prinsessa er omtenksom, ydmyk, tilnærmelig og kultivert, sier han, ifølge The Guardian.

Kraftig bot

Retten festet imidlertid ingen lit til advokatens beskrivelse av prinsessa. I tillegg til fengselsdommen er hun også dømt til å betale en bot på 10.000 euro, som tilsvarer drøyt 103.000 norske kroner.

Bota blir nok ingen stor inngripen i prinsessas privatøkonomi. Den saudiarabiske kongefamilien, som bint Salman er en del av, er en av verdens rikeste.