UT PÅ TUR: USAs visepresident, Mike Pence, blir kritisert for å reise unødvendig under coronapandemien. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez
UT PÅ TUR: USAs visepresident, Mike Pence, blir kritisert for å reise unødvendig under coronapandemien. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez Vis mer

Mike Pence

Livvakt smittet - måtte utsette tur

USAs visepresident, Mike Pence, måtte denne uka utsette en reise til Arizona fordi minst én Secret Service-agent positivt for corona og andre hadde symptomer.

Publisert

NEW YORK (Dagbladet): USAs president, Donald Trump, skryter gjerne av hvor bra han selv har håndtert coronapandemien.

Men USAs fremste smitteekspert, Anthony Fauci, gjorde det denne uka klart at smitten er ute av kontroll flere steder i USA. Arizona, California, Texas og Florida er blant delstatene som opplever en dramatisk oppsving. Dermed har de på nytt vært nødt til å stramme inn coronarestriksjonene.

Det var nettopp til Arizona Pence skulle ha reist forrige tirsdag. Men da minst én av Secret Service-agentene som var med på å organisere turen hadde testet positivt for covid-19 mens andre agenter viste symptomer på sykdommen, ble det hele utsatt med én dag, melder Washington Post.

SYKEHUBESØK: USAs visepresident, Mike Pence, valgte å ikke bruke munnbind under et sykehusbesøk. Video: CNN / FOX NEWS. Klipp: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet Vis mer

Redusert tur

Pence skulle egentlig ha holdt flere arrangmenter, men ettersom coronasituasjonen i Arizona er blitt stadig mer alvorlig, ble turen redusert. Planlagte arrangementer i Tucson og Yuma ble droppet. I stedet nøyde Pence seg med et besøk til Phoenix. Her møtte han den republikanske guvernøren Doug Ducey og lokale helsemyndigheter.

MUNNBINd: Under en høring i Senatet kom flere senatorer med en klar oppfordring om å bruke munnbind. En av dem fridde til presidenten. Video: AP Vis mer

Nyheten om livvaktene i Secret Service kommer samme dag som USA satte en ny dyster rekord med over 55 000 bekreftede tilfeller på ett døgn.

Dette er andre gang på få uker at Secret Service-agenter har blitt smittet mens de har forberedt turer utenfor Det hvite hus. Minst tre agenter, som var med på planleggingen av Trumps famøse folkemøte i Tulsa 20. juni, testet positivt for covid-19. To agenter testet også positivt timer før arrangementet med det labre oppmøtet innendørs i BOK Arena. Mange andre agenter måtte dermed også i karantene.

Torsdag fortalte også den tidligere presidentkandidaten og Trump-tilhengeren, Herman Caine, at han var innlagt på sykehus med coronavirus. Han var også blant deltakerne på folkemøtet i Tulsa.

Kritisert

Den gangen ble Trump kritisert for å holde arrangementer hvor smitten lett kan spre seg. Presidenten avfeide problemstillingen. På forhånd fortalte Trump og valgkamporganisasjonen at én million mennesker hadde varslet at de skulle komme, men bare drøyt 6 000 dukket opp.

Pence er blitt kraftig kritisert den siste tida for å dra på unødvendige turer til områder som er hardt rammet av pandemien, og som samtidig er vippestater i det kommende valget, som Florida og Arizona.

Da han var i Arizona, ble Pence spurt om hvorfor han måtte reise dit for å bli briefet om utbruddet.

- Økningen i antall tilfeller i Arizona, er årsaken til at jeg er her. Jeg er en virkelig tilhenger, som president Trump, av å sitte ned med folk som leder innsatsen, svarte Pence.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer