Livvakten måtte vitne

NEW YORK (Dagbladet): Sannheten om Bill Clinton sexliv skal fram, uansett om det fører til at presidentens liv kommer i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld måtte Clintons tidligere personlige livvakt vitne i Monica Lewinskysaken. Secret Service-agent Larry Cockell har de siste åra aldri veket en millimeter fra Bill Clintons side.

Den spesialtrente livvakten har fulgt verdens mektigste mann uansett hvor presidenten har satt sine bein. Nettopp Larry Cockell har vært spesialetterforsker Kenneth Starrs ønskevitne.

Er det noen andre enn Clinton og Monica Lewinsky som vet hva som har skjedd mellom presidenten og den unge kvinnen, må det være Larry Cockell.
Umiddelbart etter at Monica Lewinskys tidligere bestevenninne Linda Tripp hadde fortalt hva hun viste om presidentens sexliv, ville Starr ha livvakten i vitneboksen.

Ledelsen i Secret Service, godt støttet av Justisdepartementet i Washington, protesterte kraftig. De hevdet at livvakten ikke kunne vitne. Fordi det eventuelt ville sette Clinton og kommende presidenters liv i fare.

Secret Service hevdet at konsekvensen ved at Larry Cockell må vitne for storjuryen ville bli katastrofal.
- Ingen president vil akseptere å ha en livvakt ved sin side, som kan bli tvunget til å fortelle hva han vet om presidenten. Det vil automatisk gjøre sikkerheten rundt presidenten dårligere.

Det var høyesterettsdommer William Rehnquist som fredag ettermiddag skar igjennom og beordret Cockell i vitneboksen.
Avgjørelsen blir sett på som en betydelig seier for Kenneth Starr, og et kraftig tilbakeslag for Clinton.

Avhørene av Larry Cockell vil skje for lukkede dører. Like etter klokka 14.00 lokal tid i USA var Cockell på veien til rettssalen i Washington for motvillig å svare på spørsmål om Bill Clintons intime liv.