Ljudmila (49) skulle hjem til tannlegen

Savnet etter flystyrten i Russland. - Hun og mannen er fantastiske mennesker som sprer glede i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Søndagsgudstjenesten i Sola Kristne Fellesskap  fikk en sjokkartet start.

- En av de russiske medlemmene i menigheten fortalte at Ljudmila Brjukanova står på passasjerlisten til flyet som har styrtet i Russland. Det nytter ikke å spekulere i skjebnen. Vi får nøye oss med i denne omgang å konstatere at Ljudmila og mannen hennes er fantastiske mennesker som har vært til stor berikelse for oss som kjenner dem her i Stavanger, sier Synnøve Hebnes i Russlandshjelpen i Rogaland til Dagbladet.no.

Ektemannen dro rett til Russland da han beskjed om ulykken i morges.

Seks besetningsmedlemmer og 82 passasjer var om bord, blant dem sju barn og den kjente generalen Gennadij Treshov, som var rådgiver for president Vladimir Putin.  

Synnøve Hebnes kjenner godt den savnede kvinnen og hennes mann gjennom hjelpeorganisasjonen hun er leder for.

Både 49 år gamle Ljudmila Brjukanova og hennes mann Aleksandr Brjukanov skulle vært med Russlandshjelpens buss fra Stavanger i begynnelsen av oktober til byen Viborg i grensetraktene mellom Russland og Finland.

Både den savnede kvinnen og hennes mann var profesjonelle musikere da de kom til Stavanger for seks år siden.

Trekkspill og sykehus

 VAR OM BORD:  Stavanger-kvinnen Ljudmila Brjukanova (49)står på passasjerlisten over de savnede etter flyulykken i Russland. Foto: PRIVAT.
VAR OM BORD: Stavanger-kvinnen Ljudmila Brjukanova (49)står på passasjerlisten over de savnede etter flyulykken i Russland. Foto: PRIVAT. Vis mer

Aleksandr Brjukanov underviser i trekkspill ved Stavanger kultorskoler.  Han er høyskoleutdannet i klassisk trekkspill. 

I Stavanger jobber Ljudmila Brjukanova ved øyeklinikken på universitetssykehuset. På fritiden har hun gledet omgivelsene med russisk folkesang.

Parets yngste sønn (20) bor med sine foreldre i Stavanger. Den eldste sønnen ble hjemme i Perm da resten av familien flyttet til Stavanger tidlig på 2000-tallet. Der bor også den savnede kvinnens mor, som snart skulle feire sin 70 års dag med datteren i selskapet.

Flyet som styrtet, skulle til Perm.

Til tannlegen i Perm

- Ljudmila skulle bli med mannen og oss 15 andre fra Russlandshjelpen tilbake i bussen fra Viborg til Stavanger. Hun skulle besøke familien i Perm, men hovedårsaken til at hun dro så lenge i forkant, var at hun skulle til tannlegen.

- Hun har en venninne som er tannlege i Perm, og hun ville sikre at behandlingen var ferdig før hun skulle møte oss i Viborg, sier Synnøve Hebnes til Dagbladet.no.

Hun og vennene i menigheten og Russlandshjelpen har hatt et lite håp om at venninne ikke hadde gått om bord i flyet som planlagt.

Ljudmila (49)  skulle hjem til tannlegen

Men her er passasjerlisten som bekrefter at Ljudmila Brukanov er blant de savnede. Stavanger-kvinnen står som nummer seks fra toppen.

Ektemannen dro til Russland via København allerede i morges da han ble varslet om flyhavariet.

Ingen norske statsborgere

I Utenriksdepartementet får Dagbladet.no opplyst at ingen norske statsborgere står på listen over de savnede fra flyulukken.

Ekteparet Brjukanov har vært med Russlandshjelpen flere ganger på tur.

- De har gjort en flott jobb for oss som tolker, og sprer glede på turene med sin sang og musikk, sier Synnøve Hebnes.

Bussen som skal være framme i Viborg 3. oktober, skal fylles med blant annet klær, sko og sykehusutstyr, som flere barnehjem og andre institusjoner skal få.

Menigheten gråt

Pastor Kjell Stadheim i Sola Kristne Fellesskap forteller om en vanskelig dag i baptistmenigheten.

- Vi var 50 - 60 personer samlet til gudstjeneste i formiddag, og mange gråt da beskjeden om Ljudmila ble lest opp. Det har vært mange tårevåte kinn her i dag, sier Stadheim til Dagbladet.no.

Han har kjent det russiske ekteparet i halvannet år.

- De er strålende mennesker som bare sprer glede og gode følelser rundt seg. Sorgen preger hele menigheten, sier en lavmælt og preget pastor.

Han var selv i kontakt med Aleksandr Brjukanov etter gudstjenesten. Da ventet han i København på fly til Moskva får å få vite mer hva som har skjedd med kona.

TRANSSIBIRSKE: Deler av flyvraket traff skinnegangen til den transsibirske jernbanen.
- FANTASTISKE MENNESKER: - Både den savnede Ljudmila Brjukanova og mannen henens Aleksandr Brjukanov er fantastiske mennesker, sier leder for Russlandshjelpen i Rogaland, Synnøve Hebnes.
SMÅBITER: Redningsmannskaper har funnet det havarerte flyet i småbiter.