SKATTLEGGING AV TIPS:

LO: - Hadia må ha misforstått

Ap-nestlederen på kollisjonskurs med LO. - Her er vi enige med Siv Jensen, sier Clas Delp i Fellesforbundet.

LO OG SIV: - Litt spesielt for oss i LO å være mer på linje med Fremskrittspartiets finansminister Siv Jensen enn med Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik i denne saken. Men vi får tro det ikke blir en vane, sier Clas Delp, forbundssekretær i Fellesforbundet. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
LO OG SIV: - Litt spesielt for oss i LO å være mer på linje med Fremskrittspartiets finansminister Siv Jensen enn med Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik i denne saken. Men vi får tro det ikke blir en vane, sier Clas Delp, forbundssekretær i Fellesforbundet. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hadia Tajik uttrykker bekymring over at tipsing på restauranter og barer skal bli så institusjonalisert at det går ut over lønnen til dem som jobber i utelivsbransjen.

- Det er ekstra bekymringsverdig når regjeringen selv bidrar til ytterligere institusjonalisering med å skattlegge tips. Fordi vi risikerer nå at antatt tips regnes inn i lønnen. En slik retning ønsker jeg ikke for norsk arbeidsliv, uttalte Hadia Tajik til Dagbladet.

- Her må Hadia Tajik og Arbeiderpartiet ha misforstått, sier Clas Delp, forbundssekretær i Fellesforbundet.

Han har selv mange års erfaring som kelner og opplyser at LO-medlemmene i hotell- og restaurantbransjen stiller seg bak regjeringens forslag om skatt på tips.

- Litt spesielt for oss å være mer på linje med Fremskrittspartiets finansminister Siv Jensen enn med Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik i denne saken. Men vi får tro det ikke blir en vane, sier Clas Delp.

Fellesforbundets sekretær peker på at tips allerede er skattepliktig.

- De endringene regjeringen foreslår består i at det er arbeidsgiver som skal foreta trekket. Det blir en forenkling for våre medlemmer, som fra nyttår slipper å gjøre dette selv, sier Clas Delp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer