LO-ansatte bekrefter mobbing av Yssen

Har blitt intervjuet av granskningsutvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere LO-ansatte har i intervjuer med granskningsutvalget de siste dagene bekreftet at Ingunn Yssen ble utsatt for mobbing av LO-leder Gerd-Liv Valla.

Dersom dette skulle bli konklusjonen til granskningsutvalget som ble nedsatt av LO-sekretariatet for snart tre uker siden, er det en svært alvorlig situasjon for LO-lederen. Som Dagbladet skrev i går, har granskningsutvalget engasjert organisasjonspsykologer med spesialkompetanse på konflikter på arbeidsplassene og trakassering.

Det er disse ekspertene som nå foretar intervjuene om Valla-Yssen-konflikten, etter det Dagbladet erfarer. Mobbeekspertene skal intervjue alle ansatte på internasjonal avdeling i LO, der Ingunn Yssen var leder. I tillegg vil avdelingslederne i LO bli intervjuet.

Også de tillitsvalgte helt til topps i LO - de som har jobbet tettest med Valla - bli spurt om Vallas lederstil generelt og behandlingen av Yssen spesielt. Også disse blir intervjuet under anonymitet.

Bindeledd

Etter det Dagbladet erfarer, har det skapt reaksjoner blant en del ansatte i LO at Vallas nære rådgiver Nina Tangnæs Grønvold er bindeleddet mellom granskingskommisjonen og LO-sekretariatet.

Det stilles kritiske spørsmål til at Vallas rådgiver har en slik rolle all den stund Valla og hennes rolle i Yssen-saken granskes.

Det normale i en slik gransking er at den som granskes, fratrer mens granskningen pågår, eller i alle fall overlater kommunikasjonen med granskerne til andre. Noe annet er veldig uryddig, sier en kilde.

Informasjonssjef i LO, Jenny-Ann Hammerø, avviser kritikken.

- Nina Tangnæs Grønvold er en av flere som har bistått med å framskaffe informasjon som granskningsutvalget har etterspurt. Dette er en ren teknisk rolle. Dette er ikke mer mystisk enn det, sier Hammerø til Dagbladet.

Hotline om mobbing

Som Dagbladet skrev i går, opprettet granskningsutvalget tidlig i uka ei telefonlinje der alle LOs ansatte anonymt kan komme med tips og opplysninger om Valla-Yssen-konflikten. De som kommer med opplysninger, vil deretter bli intervjuet av granskerne. Dette kommer i tillegg til intervjuene granskerne gjør med dem som har jobbet tettest på Yssen og Valla. Valla, som i fjor vinter var sykemeldt i flere måneder etter brudd i ryggen, har igjen fått så sterke ryggplager at hun ikke deltok på Ap\'s landsstyremøte i går.

HAR MOBBET: Flere LO-ansatte bekrefter at LO-leder Gerd-Liv Valla har mobbet Ingunn Yssen.