Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO-ansatte vil streike mot LOs ledelse

Mener ledelsen stikker av med pengene.

LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha meklet ni timer på overtid går 150 LO-ansatte ut i streik fredag. Det er LO-forbundet Handel og Kontor og Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening som er i konflikt.

Arbeidsgiverforeningen som er utgått fra LO nekter ifølge nettstedet FriFagbevegelse de ansatte innsyn i lønnen til alle som omfattes av den aktuelle tariffavtalen.

De ansatte mener ledelsen stikker av med det meste av pengene til lønn og har beregnet at ledernes lønnsvekst har vært på 7,1 prosent fra 2012 til 2013. Selv mener de egen lønn ligger 70 000 kroner under sammenlignbare grupper.

Forhandlingsleder Bjørn Mietinen i Handel og Kontor sier at de må ha innsyn i lønnsdannelsen for å ikke forhandle i blind. Forbundet vil ikke akseptere at ansatt-grupper i LO gis betydelig lønnsvekst, mens andre medlemmer har reallønnsnedgang.

Direktør Anders Frydenlund i Arbeiderbevegelsens arbeidsgiverforening nekter ifølge FriFagbevegelse å uttale seg om saken.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling